Maandag 12 oktober namen Joke Willig en Martin Wagenaar, als bewoners van Broekrijk Fase 2 (Broek op Langedijk), de symbolische sleutel in ontvangst van wethouder Jan Piet Beers van gemeente Langedijk. Joke is heel blij met haar woning: “Ik vind Broekrijk een schitterend project. De woningen zijn mooi en duurzaam, het wijkje is heel intiem en ligt toch vlakbij alle voorzieningen, zoals het winkelcentrum Broekerveiling. Perfect voor ons.”

Ook wethouder Jan Piet Beers is zeer te spreken over Broekrijk. “Dit project, gelegen in het cultuurhistorisch hart van Broek op Langedijk, maakt deel uit van het plan Broekerplein, een ambitieuze ontwikkeling van een nieuw dorpshart waarop ik als projectwethouder zeer trots ben. Broekrijk wordt een mooie, karakteristieke woonwijk vlakbij alle voorzieningen, maar ook bij het recreatiegebied Geestmerambacht. Een mooie combinatie!”
Beers toonde zich verrast over het hoge afwerkingsniveau van de woningen. “De woningen hebben bijzondere details en bovendien kunnen kopers op vele punten hun woning aanpassen aan hun eigen wensen. Ook de aandacht voor duurzaamheid, die zich vertaalt in een lage energierekening, is een groot pluspunt van de woningen. Verder ben ik erg blij met het tempo waarin de bouw vordert. Op 15 oktober aanstaande start Van Wijnen met de verkoop van Fase 3. We zien nu in Fase 2 al hoe mooi het wordt.”

Doorvaarbaar water

Voor Joke en Martin was het feit dat hun nieuwe woning aan doorvaarbaar water ligt van doorslaggevend belang. “We hebben een tuindersvlet én twee eilandjes, één bij de Lepelaar en één in het Oosterdelgebied. Op de eilanden telen we fruit en groenten, een boot is voor ons dus onmisbaar.” Voor hen betekent het heugelijke moment van de symbolische sleutel voornamelijk veel werk. Joke: “We wachten met smart op ons nieuwe huis, want we wonen nu in een tijdelijke woning. Voor de aankomende weken heb ik een heel schema gemaakt. Als eerste wordt er een ondervloer gegoten, dan komt de stukadoor en als laatste wordt de keuken geplaatst. Veel werk, maar we verheugen ons enorm op het moment dat de verhuiswagen komt voorrijden. We kochten een jaar geleden iets op papier en als het dan allemaal echt gaat gebeuren, is dat toch een spannend moment.”