ALKMAAR - Komend weekend staat er op sportpark ‘Egmonderhout’ een Alkmaars onderonsje op het programma. Alcmaria Victrix en SV Koedijk spelen tegen elkaar. Naast het feit dat het twee Alkmaarse ploegen zijn is het ook de strijd tussen de nummer vijf en zes.

Bij SV Koedijk is Ducon Veenstra een echte man van de club. “Vanaf mijn vijfde speel ik bij SV Koedijk, op zijn zeventiende maakte ik mijn debuut in de hoofdmacht” aldus de centrale verdediger die eigenlijk pas sinds Wouter Blokdijk de coach is een vaste basisklant is. De 23 jarige beschrijft zijn team als volgt; “Het eerste team van Koedijk is voornamelijk een jong en grillig team, de 'slimmigheden' ontbreken nog” aldus Veenstra die vervolgt; “Wel is er gelukkig een heleboel talent en, meestal goede, agressie. Op onze beste dagen gaan we voor elkaar door het vuur en kan ik mij geen beter 'team' in onze competitie bedenken dan SV Koedijk” is Veenstra positief over zijn ploeg.

Niet zo speciaal als tegen Vrone

De wedstrijd tegen Alcmaria Victrix is voor SV Koedijk niet zo als de speciale derby tegen SV Vrone. “Toch zijn er meer mensen bezig met zo'n wedstrijd dan een normale. Dat brengt wat leuke spanning met zich mee, je wilt jezelf toch bewijzen” aldus de centrale verdediger.

Ducon Veenstra kijkt met veel vertrouwen naar de uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix. “Wij gaan de wedstrijd winnen. Er staat veel op het spel, dan zijn we op ons best”.

Dimaggio Senchi

Alcmaria en Koedijk laten zich lastig vergelijken; “Een jong team met redelijk veel kwaliteiten maar met te veel kwetsbaarheden, met name in de verdediging en middenveld” aldus Senchi, de 21 jarige aanvallende middenvelder die bezig is aan zijn vierde seizoen,

“Er is veel veranderd in het team met spelers die weg zijn gestuurd en nieuwe jeugd spelers die er voor bij zijn gekomen, daarmee hebben we veel kwaliteit en ervaring verloren. Dus is het mede daarom niet realistisch om een plek hoger dan de vierde plek als doelstelling te hebben” aldus de aanvallende middenvelder die vervolgt; ”Als was de doelstelling in het begin van de seizoen om voor de prijzen te gaan”.

Wat goed te maken

Dimaggio Senchi blikt vooruit op de komende weken. “Na een slechte start van de tweede seizoenshelft hebben we wat goed te maken. En ook zeker na de nederlagen tegen Vrone en Saenden hebben we wat recht te zetten” vindt Senchi. “Dit zal niet makkelijk worden maar als we als een team gaan spelen dan kunnen we voor verrassingen zorgen”.

Dimaggio Senchi zal geen extra spanning hebben richting deze wedstrijd. “Je kent de meeste spelers, en het is een soort derby. Maar buiten dat staat er geen extra spanning op de wedstrijd. Ik denk juist dat hun dat meer hebben tegen ons omdat ze al twee seizoenen niet wisten te winnen van ons uit en thuis”. Één van de overwinningen was eerder dit seizoen, toen Alcmaria Victrix met 1-3 zegevierde op bezoek bij SV Koedijk/

Alcmaria Victrix zal het de komende twee wedstrijden moeten stellen zonder aanvaller en topscoorder Amin Charik, die wegens een schorsing niet inzetbaar is.