AMSTELVEEN – Op bezoek bij AMVJ is BOL er niet in geslaagd om de overwinning te pakken. De Langedijkers kwamen na een achterstand wel terug maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt, 2-2.

“We hebben daar nog nooit gewonnen dus daarom aan ons de taak om daar verandering in te brengen” gaf de Langedijkse spits Sietse Brandsma aan. Die taak werd dus niet volbracht. Het was AMVJ dat in de beginfase op voorsprong kwam, zo vertelt coach Bart Hoogland, “We kwamen na zeven minuten achter door een te zachte terugspeelbal”.

De coach zag vervolgens hoe zijn ploeg de rug rechtte, “Na deze domper zijn we blijven voetballen wat leidde tot de 1-1 van Koen Tros na een voorzet van Timon Plak.

Na de gelijkmaker trokken de Langedijkers de lijn door, “Vanuit een goed indraaiende vrije van Dennis Rijs werd het door een kopbal van Jan Biersteker 2-1. De ploeg van coach Hoogland kon de voorsprong echter niet vasthouden; “Door een zwak begin in de tweede helft profiteerde AMVJ door de 2-2 te maken”.

De coach vertelt dat het duel na de 2-2 doorging met de nodige strijd, al was het niet voldoende voor de overwinning, “Al met al één punt waar ik wel tevreden mee ben” waarna de coach besluit; “Volgende week wacht het duel met ZOB en we zullen dan weer voor de winst gaan”.