BEDANKT!!!!

Na de Langedijker Run en de Alkmaar City Run by Night zijn wij, Esmé Kraaij en Judith Ridder op zaterdag 30 augustus jl. een nieuwe uitdaging aangegaan en hebben wij de Beddenrace van Langedijk gelopen. Naast het doel om de race van 2,5 uur uit te lopen, hebben wij vooral meegedaan om geld in te zamelen voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging. De Nederlandse Rett Syndroom Vereniging vertegenwoordigt en behartigt de belangen van personen met het Rett Syndroom. Het geld dat wij hebben opgehaald, kan de vereniging goed gebruik voor wetenschappelijk onderzoek en kunnen er nieuw therapieën worden ontwikkeld zodat kinderen met het Rett Syndroom het maximale uit hun leven kunnen halen.

Het Rett syndroom is een aangeboren ontwikkelingsstoornis in het zenuwstelsel en met name in de hersenstam. Deze stoornis komt met name bij meisjes voor. De ontwikkeling van deze meisjes staat op jonge leeftijd stil. Jaarlijks worden er in Nederland 8 tot 10 meisjes met deze ontwikkelingsstoornis geboren. De symptomen treden op na een periode van ogenschijnlijke normale ontwikkeling, vanaf een leeftijd tussen de 6 en 18 maanden, waarbij de ontwikkeling vertraagd. Denk hierbij aan verlies van motorische vaardigheden en communicatie, met in vrijwel alle gevallen volledig verlies van spraak- en loopvermogen. De gemiddelde levensverwachting wordt verwacht boven de 40 jaar te zijn, hoewel dit door het relatief korte bestaan van de diagnose niet met zekerheid bekend is.

Met ons beddenrace avontuur hebben wij een heel mooi bedrag van ruim E 500,- opgehaald en als klap op de vuurpijl mochten wij tijdens de premie uitreiking op 5 september jl. ook nog de verengingsprijs van E 500,-, aangeboden door Rabobank Alkmaar e.o., in ontvangst nemen. Wij zijn ontzettend trots dat we aan de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging een bedrag van ruim E 1.000,- mogen overmaken.

Daarvoor willen wij graag bedanken; Garage De Waard, Woldhuis Expert en Woldhuis Electric, Lief Langedijk, Witte Koeltechniek, Rabobank Alkmaar e.o. en alle vrienden, familie, buren en kennissen die hun donatie hebben gedaan. Ook willen wij Arno Koster nogmaals bedanken voor het lenen van het super bed en uiteraard de organisatie van de Beddenrace want zonder organisatie geen Beddenrace.