Na de doorstart van vorig jaar lijkt het er op dat beddenracen weer aan populariteit groeit. Vorig jaar stonden er 45 bedden aan de start, dit jaar staan er 50 bedden aan de start. Tevens is het beddenraceparcours vergroot. De organisatie SportEvents Langedijk is ambitieus.

“Vorige week hebben wij het deelnemerslimiet behaald en zijn daar ontzettend blij mee. We hoopten dat het succes van vorig jaar niet eenmalig was. Dit is voor ons een teken dat beddenracen een opmars maakt. We hebben meer deelnemers, een iets groter parcours en ook het middenterrein groeit mee.” Zo jubelt de organisatie.
Kinderen de toekomst 

“De kinderen zijn onze toekomstige deelnemers. Vandaar dat wij ook dit jaar weer races voor hen organiseren. Dit zijn de step- en de 3-of-4-Bandenrace (voorheen skelter- en zeepkistenrace). Deze deelnemers zijn hopelijk over 10 of 15 jaar deelnemers van de échte beddenrace. Wij hopen daarom van harte dat er veel kinderen meedoen. Na de finish ontvangen alle deelnemers een medaille.”
Ontwikkeling

“Vorig jaar vonden wij de beddenrace een groot succes. Wij hebben een aantal dingen veranderd en dat is goed bevallen. Denk aan het starten uit de ‘De Kooi’, de pitstraat, facilitaire ruimte bij Aerofit voor de deelnemers, het tv-scherm van Schoon Producties etc. Ook dit jaar hebben wij een aantal zaken anders aangepakt. Zo is de finishboog een ware eye catcher, maar zal het middenterrein er iets anders uit komen te zien. Naast de race en sfeer hechten wij ook waarde aan het maatschappelijke karakter. Wij geven dit jaar ook aan als deelnemers voor een goed doel lopen. Hiermee hopen wij samen met de deelnemers zoveel mogelijk geld op te halen. Premies kunnen worden ingeleverd tegenover de jurywagen.”

Let op elkaar

De organisatie wil graag een oproep doen aan de bezoekers. “Er mag geen eigen drank worden genuttigd op straat en op De Speelweide. Ook voor Beddenrace Langedijk geldt; NIX18. Wij hopen dat iedereen hier rekening mee kan houden. Wij willen graag de toekomst van de beddenrace veilig stellen. Want één ding is zeker: De beddenrace mag nooit verdwijnen uit Langedijk!”
Meer informatie is te vinden op www.SportEventsLangedijk.nl.