SINT PANCRAS – In eigen huis heeft Vrone voor een bekerstunt gezorgd door eersteklasser DEM uit te schakelen. Na een 2-2 eindstand bleek de thuisploeg het meest koelbloedig in de strafschoppenreeks.

“Als je deze wedstrijd vooraf op papier bekijkt dan mag je aannemen dat een derdeklasser kansloos is. En op basis van het wedstrijdbeeld was dat in delen van de wedstrijd ook zeker zo” sprak winnend coach Wouter Blokdijk na afloop. Dat de ploeg zou winnen lag niet in de lijn der verwachting. DEM was inderdaad heer en meester, met name voor rust. Via Rik Stals en Robert Groot leverde dit ook een 0-2 voorsprong op, al had de score hoger kunnen uitvallen. “Je ziet dat we moeite hebben om het tempo bij te benen. Gelukkig liet DEM bij 0-2 het tempo wat zakken. En hadden we mazzel met de snelle treffer na rust” zag de coach, die doelt op de aansluitingstreffer van spits Daniël Leijen. “En dan kan het alle kanten op. Ondanks dat we niet de bovenliggende partij waren pakte het tactische idee goed uit”.

Na de 1-2 gooide Vrone er een schepje bovenop, terwijl de bezoekers uit Beverwijk in een lager tempo speelde dan het voor rust deed. Ondanks dat kreeg DEM de nodige kansen, maar kon deze niet omzetten in doelpunten. In de slotfase barstte het feest los bij het publiek van de Pancrassers. De ploeg kwam elf minuten voor tijd op gelijke hoogte, nadat Daniël Leijen uit een corner raak schoot. Wat volgde was een tiental minuten waarin Vrone veelal moest tegenhouden.

Uiteindelijk slaagde de ploeg erin om stand te houden. “Na rust zijn we goed teruggekomen en hebben nooit opgegeven. Dan sleep je zo’n penaltyreeks eruit en dat kan alle kanten op” vertelt een trotse René Groenenboom. De aanvoerder mocht vanaf elf meter aanleggen voor de beslissende strafschop, “Een mooie uitdaging, gelukkig bleef ik koel”.

Terwijl de muziek door de kleedkamer van de thuisploeg galmde, keek Wouter Blokdijk met tevredenheid terug op de bekerstunt. “Als jij als derdeklasser een eersteklasser uitschakelt, dan is dat reden tot feest. Het scenario waar je op hoopt is de poule doorkomen en dan mooie tegenstander treffen . En dat we die mooie tegenstander vervolgens ook nog kunnen verslaan is prachtig”.

Vrone: van der Laan. De Moel (Meeuwisse/81), Loos (v. Baar/37), Hand, de Jong. Heiblom (Hassan/78), Adams, Oudejans, Groenenboom, de Jong. Leijen.