ASSENDELFT – Voor LSVV breekt er een belangrijke periode aan. Na de 3-0 overwinning op Hoofddorp treft de ploeg drie concurrenten in de strijd om handhaving.

Afgelopen zondag slaagde LSVV erin om de eerste punten van het seizoen in de wacht te slepen. Ook bij aanvaller Toine Merk leverde het blijdschap op, “Dat geeft natuurlijk een goed gevoel. Zeker omdat in de wedstrijd ervoor tegen Legmeervogels toch de mogelijkheden op een goed resultaat aanwezig waren, maar we uiteindelijk met een enigszins geflatteerde nederlaag van het veld stapten. Gelukkig hebben we nu wel loon naar werken gekregen.

Waar voetballen in de eerste klasse voor de meeste spelers van LSVV een nieuwe ervaring is, weet Toine Merk hoe het is om op een hoger niveau te spelen. Twee seizoenen geleden speelde Merk één seizoen in de hoofdklasse bij ODIN’59, “Natuurlijk heeft een speler er voordeel van als hij een jaar op een hoger niveau heeft gevoetbald. Met betere spelers om je heen leer je ook meer” vertelt Merk die dat seizoen terugkeerde naar Langedijk.

Aan het einde van het seizoen leek hij de Langedijkers wederom te verlaten, nu voor een avontuur bij AFC’34. De beslissing werd na de behaalde promotie echter weer teruggenomen en Merk speelt ook dit seizoen op sportpark ‘Voorwaarts’. “Ik ben er blij mee. De sfeer is goed en we hebben een betere selectie dan vorig jaar” blikt de aanvaller terug op de keuze.

Zaak om niet te verliezen
Als de formatie van Rob Klanker langer dan één seizoen in de eerste klasse wil spelen dan zal de komende fase een hele belangrijke worden. LSVV treft achtereenvolgens Assendelft, RKVV Velsen en FC Uitgeest. Punten pakken is noodzakelijk, vindt ook Toine Merk, “dat is essentieel als je in deze klasse wil blijven voetballen. Dus als we in deze wedstrijden al geen punten gaan pakken zal het lastig worden om volgend jaar ook in deze klasse te spelen”.

De belangrijke reeks wordt zondag afgetrapt op bezoek bij Assendelft. “Zij staan onder ons en zullen naar alle waarschijnlijkheid een concurrent worden. Dus het is zaak om niet te verliezen. Ik verwacht ook niet dat we gaan verliezen, al hebben we wel vaak moeite met Assendelft uit” besluit de aanvaller.