BROEK OP LANGEDIJK – Met nog één wedstrijd voor de winterstop kan BOL spreken van een uitstekend verlopen eerste seizoenshelft. Na elf wedstrijden is de ploeg immers ongeslagen koploper in de tweede klasse A. Komende zaterdag zal de ploeg die status graag willen vasthouden. Dat zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen DVVA.

Vlak na de afsluitende training nam Bart Hoogland, coach bij BOL, tijd om het seizoen tot nu toe door te nemen. “– Ik ben zeer tevreden” vertelt de coach dan ook. “Niet alleen voor het eerste elftal, maar ook het tweede elftal staat ongeslagen bovenaan”. De tevredenheid is duidelijk zichtbaar bij de oefenmeester, die zijn ploeg boven verwachting ziet draaien. “Van tevoren heb je wel een verwachting, het doel was om te eindigen bij de eerste vijf. Dat je nu halverwege vijf punten voor staat op nummer twee, en acht punten op de nummer drie, had ik vooraf ook niet verwacht”. Hoogland: Ik had het gehoopt, maar dat het zo zou zijn had ik nooit gedacht”.

Hoogland, die eerder bij FC Purmerend en ZOB aan het roer stond, ziet ondanks de sterke prestaties verbeterpunten bij zijn ploeg. “Wij kunnen stappen maken in balbezit. Dat is ook een doelstelling. Als we daarin sterker worden, en de tegenstander nog meer onze wil op kunnen leggen, dan is dat ook een mooi doel” vindt de coach.

Niet verstoppen
De vooraf gestelde doelstelling, eindigen in de top vijf, is na de succesvol verlopen eerste seizoenshelft aangepast. “Nu moet je voor de eerste plek gaan. We moeten onszelf niet verstoppen, maar er gewoon voor gaan” vertelt Hoogland. “Het is nu ook een reële doelstelling. Sinds ik bij BOL ben heb ik drie competitiewedstrijden verloren. Dat zegt ook wel wat. Als groep ben je gewoon heel goed bezig” vervolgt de coach, die terecht tevreden oogt.

De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar is voor de ploeg uit Broek op Langedijk een mooie kans om met de ongeslagen status de winterstop in te gaan. “We weten dat elke wedstrijd moeilijk is, en dat we honderd procent moeten geven” vertelt Hoogland, die verder kijkt als alleen de ranglijst. DVVA lijkt met een achtste plaats immers een makkelijk te nemen horde voor BOL. “Zij hebben in de laatste vier wedstrijden driemaal gewonnen, en één keer gelijkgespeeld. Zij zitten dus ook in opwaartse spiraal, en wij moeten die lijn te zien doorbreken” vervolgt de oefenmeester. “Als wij uitgaan van onze krachten, en rekening houden met de kwaliteiten van de tegenstander, dan moeten we weer tot een goed resultaat moeten komen”.