BROEK OP LANGEDIJK – CSV BOL kan komende zaterdag uitstekende zaken doen in de eerste periode. De strijd, die ditmaal gaat tussen HFC EDO en de ‘Broekers’ zal immers beslist worden in de komende speelronde.

Waar BOL vorig jaar concurreerde met ZOB en WV-HEDW is de ploeg inmiddels in een strijd verwikkelt met EDO. Beiden ploegen zijn nog ongeslagen, maar doordat BOL eenmaal gelijkspeelde bezet de Haarlemse ploeg de koppositie, met twee punten voorsprong.

Net zoals vorig seizoen lijkt de ploeg uit Broek op Langedijk een serieuze rol te kunnen gaan spelen in de titelstrijd, en daardoor een mooi seizoen tegemoet kan zien. Iets wat de ploeg mede te danken heeft aan het zogeheten collectief. “De kracht van bol is altijd al geweest dat het een hecht team is, ook dit jaar is dat weer het geval. En daar komt nog bij dat wij een aantal spelers hebben met veel individuele kwaliteiten, waardoor we vele kansen creëren en veel scoren” vertelt Koen Tros. Met vijf doelpunten heeft ook Tros een aandeel in het huidige succes. Met vijf treffers heeft hij al bijna zijn aantal van zeven treffers van vorig seizoen geëvenaard. “Mijn persoonlijke doel is om elk jaar meer te scoren. We scoren dit seizoen vrij gemakkelijk en dat geldt ook voor mij. Maar ik ben nog niet tevreden. Het zou persoonlijk mooi zijn om de dubbele cijfers te halen dit seizoen”.

Voetballend kan het beter
Afgelopen weekend wist BOL het inhaalduel met promovendus Monnickendam te winnen. Naast promovendus is de ploeg een concurrent van de huidige nummer twee. “Dat is absoluut een goed teken. Monnickendam was in mijn ogen de best voetballende ploeg waar we tegen gespeeld hebben tot nu toe. En toch weten wij daar vijf keer tegen te scoren. Verdedigend staat het ook prima. Voetballend kan het hier en daar wel beter, maar we zijn op de goede weg” aldus Tros.

Geslepen ploeg
Komende zaterdag zal de beslissing in de strijd om de eerste periodetitel dus vallen. BOL neemt het in een thuiswedstrijd wederom op tegen een directe concurrent. Ditmaal komt Blauw-Wit/Beursbengels, de huidige nummer drie, op bezoek. “Ze zijn gepromoveerd uit de derde klasse dus ze doen het erg goed. Toch verwacht ik als wij met dezelfde inzet en agressie, als de laatste weken spelen, wij de drie punten pakken en hopelijk een mooi feestje kunnen vieren” vertelt Tros. Mocht het winnen, dan is de periodewinst nog geen zekerheid. De ploeg is daarbij afhankelijk van het duel tussen Monnickendam en de Haarlemse koploper. Tros: EDO is een geslepen ploeg met veel ervaring. Aan de andere kant zit er ook veel kwaliteit bij Monnickendam, dat moet winnen om bij de top drie aan te haken. Ik hoop op een gelijk spel tussen die twee”. Mocht het duel in Monnickendam eindigen in een gelijkspel, dan zal het feestje op het complex van BOL worden geopend.