BROEK OP LANGEDIJK – Om de eerste seizoenshelft op een mooie manier af te sluiten, organiseerde BOL een heuse ‘apre ski avond’. Om het feest een nog groter succes te maken, moest het sportieve gedeelte ook goed worden afgesloten. De ‘Broekers’ slaagden er in, al werd het treffen met DVVA geen hoogstaand duel. De ploeg slaagde er echter wel in om de punten in eigen huis te houden, 2-0.

In een koud Broek op Langedijk ging BOL op jacht naar de tiende competitiezege. De koploper was nog ongeslagen, en wilde dit tegen DVVA graag voortzetten. Met name in de eerste helft bewees de equipe dat het de terechte lijstaanvoerder is. “Ik vind dat we in de eerste helft knap gespeeld hebben, met zeker in het begin goede kansen” zei Bart Hoogland na afloop. “We speelden tegen een tegenstander die voetballend weinig bracht, en veel diepte zocht richting spits en bijsluitende spelers” vervolgt de oefenmeester.

In de eerste helft kreeg BOL de nodige kansen om op voorsprong te komen. Al na twee minuten leek de ploeg te scoren, maar DVVA wist de bal voor de lijn weg te halen. Nadat Martijn Ton ook dichtbij was, leek Brandsma de 1-0 te maken, maar de scheidsrechter floot voor buitenspel. Waar de gastheren de nodige kansen kregen, waren de bezoekers ongevaarlijk. Op een afstandsschot, welke hoog over zeilde, van Sebastiaan Goderie na, kwamen de bezoekers niet voor het doel.

Waar BOL in het begin de kansen mistte, wist het zichzelf na een half uur wél te belonen. Koen Tros ontving de bal na een keurige voorzet vanaf links de bal binnen te schieten, 1-0.

Slordig
In tegenstelling tot de eerste helft werd er na rust weinig goed gevoetbald. Zo leek het voor beiden ploegen een kunst om de bal langer als tien seconden in de ploeg te houden. Op een grote kans voor Kevin Scholten na gebeurde er in het eerste kwartier na rust weinig. Terwijl er langs de zijlijn met veel genoegen werd gekeken naar de uitslagen op de andere velden, leek het duel tussen BOL en DVVA als een nachtkaars uit te gaan. De toeschouwers bespraken de nederlaag van de nummer twee HFC EDO, en het gelijke spel van nummer drie Blauw-Wit/Beursbengels, maar richtte hun blik weer op het speelveld toen invaller Alex van Enoo mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn vrije trap leverde een scrimmage op waarbij Sietse Brandsma tot twee keer toe de keeper op zijn pad vond, bracht Harmen Snoek de bevrijdende 2-0 op het scorebord.

“Voor rust waren we redelijk dominant. In de tweede helft niet meer. We hadden geen grip meer en waren slordig” zag Bart Hoogland. “De 2-0 was de bevrijding. Ik denk dat het ook een terechte overwinning is” constateerde de oefenmeester. Door de tiende competitiezege blijft Hoogland genieten. “Het kan niet op. Ik kan het elke week zeggen, weer een fantastisch weekend”.

Na de overwinning kon BOL zich opmaken voor de apre ski avond. “Dat wordt een knalfeest. Ik ben blij dat ik een taxi heb” besluit een lachende Hoogland.

BOL – DVVA 2-0 (1-0
30. 1-0 Koen Tros
88. 2-0 Harmen Snoek

BOL: Snoek. Poortvliet, Rootlieb, Biersteker, Rijs. Plak (Snoek/72), J. Brandsma, Tros (Slot/90). Ton (van Enoo/70), S. Brandsma, Glas.

DVVA: Spaans. Verhoeve, Goderie, Ossenkoppele (Sakfuscgverger/43), van de Zilver. Bijlard, Geers (Ultee/72), Davidse. Arntz (Vlastuin/5), Scholten, Hazewinkel.