Dat CSV BOL dit seizoen een ploeg heeft die gemakkelijk tot scoren komt dat was al duidelijk. Zaterdagmiddag deed de ploeg van trainer/coach Bart Hoogland daar nog een schepje bovenop door in de derby tegen Jong Holland met maar liefst 7-2 te zegevieren. Met de overwinning deed BOL bijzonder goede zaken in 2A aangezien de nummers 1 en 2, HBOK en ZOB, beiden gelijk speelden.

Als bijna elk schot op doel raak is dan valt er nauwelijks tegen de Langedijkers te voetballen kwam ook Jong Holland achter op 't Bolwerk. De Alkmaarders waren met name in de eerste helft zeker niet de mindere, maar keken met de rust wel tegen een 3-1 achterstand aan. Al binnen een paar minuten had Sietse Brandsma voor BOL de score vanaf elf meter geopend nadat scheidsrechter Smit een overtreding zag in een actie van keeper Vanblarcum op Timon Plak. Hierna kwam echter een fase waarin Jong Holland de betere ploeg was en door op de juiste momenten druk te zetten werd het BOL heel lastig gemaakt. De gelijkmaker van Alpay Alarslan uit een voorzet van Spaans was dan ook zeker niet onverdiend te noemen. De gasten kregen zelfs nog mogelijkheden op een voorsprong, maar de thuisploeg sloeg nog voor rust keihard toe. Uit een goed lopende aanval scoorde Martijn Ton en even later was het Brandsma die een voorzet van Steven Glas op waarde wist te schatten: 3-1.

De twee goals vlak voor rust kwamen als een mokerslag aan bij de Alkmaarders, want in de tweede helft kwam de ploeg van trainer Phuong Nguyen er niet meer aan te pas. Nadat Jan Slot al vroeg in de tweede helft op de paal schoot werd het duel binnen een kwartier definitief beslist. Na een mooie individuele actie van Plak wist Bas Jonker van dichtbij te scoren en een minuut later was het Daniel Kloosterman die zijn eigen doelman Vanblarcum passeerde. De score liep verder op door Martijn Ton die een rebound verzilverde nadat Sietse Brandsma op de paal had gekopt en Brandsma zelf voltooide de zevenklapper. Met een prachtig afstandsschot in de slotfase wist Dianto Kuiper nog te scoren voor de Alkmaarders al was dit enkel voor de statistieken.

In de 2e Klasse A is HBOK nog steeds de koploper me slechts twee punten voorsprong op BOL en ZOB. Volgend weekend treffen laatstgenoemde teams elkaar in Zuidoostbeemster. Jong Holland is door de nederlaag afgezakt naar een 12e plaats en houdt nog slechts twee ploegen onder zich.

WEST I ZATERDAG 2e KLASSE A


BOL - JONG HOLLAND 7-2 (3-1)


6. Sietse Brandsma (pen.) 1-0

19. Alpay Alarslan 1-1

34. Martijn Ton 2-1

44. Sietse Brandsma 3-1

56. Bas Jonker 4-1

57. Daniel Kloosterman (eigen doel) 5-1

69. Martijn Ton 6-1

84. Sietse Brandsma 7-1

86. Dianto Kuiper 7-2