OOSTZAAN – Op bezoek bij OSV heeft BOL een eenvoudige overwinning geboekt. De Langedijkers waren bij rust al zeker van de overwinning, waardoor het in de tweede helft enkele jeugdspelers de kans kon geven, 1-7.

Na afloop was verdediger Jan Biersteker logischerwijs in zijn nopjes met de klinkende zege, “Een ijzersterke eerste helft. Na 34 minuten stond het al 0-5. Die score kwam tot stand dankzij Sietse Brandsma (0-1, 0-3), Timon Plak (0-2, 0-4) en Martijn Ton die de vijfde treffer voor zijn rekening nam. “Na ongeveer drie minuten spelen in de tweede helft scoorden we de 0-6” vervolgt Biersteker. Het was Koen Tros die zich ook op het scorebord voegde.

Door de riante voorsprong die de ploeg van coach Bart Hoogland had opgebouwd konden de wisselspelers zich ook laten zien. “Jelle Brandsma en Jan Slot vielen in en toonden het niveau ook prima aan te kunnen” vertelt Biersteker. “Ook de achttienjarige Thimo Schouwink klopt aan de deur”.

In de slotfase kreeg BOL toch een tegentreffer, al is dat slechts een klein smetje op een fraaie middag in Oostzaan, die door de 1-7 van Martijn Ton werd afgesloten. “Op dinsdag ligt de focus wat meer op conditie, en dit begint te renderen” aldus de verdediger die betwijfeld of dit een beeld is van de verschillen tussen de bovenste en onderste ploegen in de tweede klasse, “Dat is zo vroeg in het seizoen nog lastig te zeggen. Dat zal het verdere verloop moeten uitwijzen. We moeten gezien vorig jaar wel uitspreken minimaal een top drie notering te willen halen” besluit Biersteker.