BROEK OP LANGEDIJK – BOL is er afgelopen zaterdagmiddag in geslaagd om het inhaalduel tegen Monnickendam te winnen. In de strijd tegen de directe concurrent slaagde de ploeg van Bart Hoogland er in om de punten in eigen huis te houden.

De doorgaans zo trefzekere spits van BOL, Sietse Brandsma, moest het duel door een blessure vanaf de zijlijn bekijken, en zag een sterke tegenstander. “Het is één van de betere ploegen in deze klasse, het was een goed duel” blikt Brandsma terug.

Voor rust vielen de doelpunten in een tijdsbestek van zes minuten. Nadat Koen Tros de score na zestien minuten opende, bracht Tom Pruim de 1-1 op het scorebord. Jan Slot scoorde in de 23e minuut echter de 2-1 waardoor BOL al snel weer op voorsprong kwam. In de tweede helft bouwde Dennis Rijs de voorsprong uit, al bracht Monnickendam via Tom Pruim de spanning al snel weer terug door de 3-2 te maken.

Veilige haven
In de laatste fase van de wedstrijd slaagde BOL erin om de overwinning over de streep te trekken. Via Martijn Ton kwamen de ‘Broekers’ op 5-2, wat uiteindelijk ook de eindstand bleek. “De uitslag was wat geflatteerd, maar we hebben wel verdiend gewonnen” zag Brandsma, die volgende week weer van de partij hoopt te zijn. “Ik hoop dan weer terug te zijn, maar dat is nog onzeker”.

CSV BOL – Monnickendam 5-2 (2-1)
17. 1-0 Koen Tros
20. 1-1 Tom Pruim
23. 2-1 Jan Slot
56. 3-1 Dennis Rijs
60. 3-2 Tom Pruim
80. 4-2 Martijn Ton
90. 5-2 Martijn Ton

67. Rood Dave Goossens (Monnickendam)