BROEK OP LANGEDIJK - Met de derde overwinning op rij waarin men maar liefst 14 keer wist te scoren heeft BOL zich nog steviger genesteld in de top van de 2e Klasse A. Zaterdagmiddag wist de ploeg van trainer/coach Bart Hoogland een verdiende zege te behalen op het Amsterdamse DVVA (3-0). Hierdoor staan de Langedijkers nu tweede op 2 punten achterstand van koploper HBOK.

Op een door de regen zwaar bespeelbaar veld werd het een alleraardigste wedstrijd die in een behoorlijk tempo werd afgewerkt. Beide ploegen deden in de eerste helft niet eens zoveel voor elkaar onder, maar het lichte veldoverwicht van de thuisploeg werd toch uitgedrukt in een treffer. Scheidsrechter Van der Bend gaf goed voordeel na een overtreding op een BOL-speler en uit de voorzet kon Martijn Ton van dichtbij binnen werken. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Na de pauze kwam er direct een offensief van de Amsterdammers maar keeper Snoek hield in het eerste kwartier zijn doel schoon waarna BOL het heft weer in handen nam. Ondanks het zware veld werd DVVA steeds verder terug gedrongen en twintig minuten voor tijd kon men de score verdubbelen. Arbiter Van der Bend wees na de stip nadat Sietse Brandsma binnen de zestien werd gevloerd, en invaller Jelte van der Wal schoot vanaf elf meter feilloos binnen. BOL had vlak hierna de score nog meer kunnen opvoeren, maar een tweede goal van Van der Wal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel en Brandsma had pech met een schot op de paal. Nadat DVVA inmiddels met tien man was komen te staan na twee gele kaarten voor een van de verdedigers werd het in de laatste minuut alsnog 3-0 toen Brandsma z'n directe tegenstander de hielen liet zien en koeltjes afmaakte: 3-0.

WEST I ZATERDAG 2e KLASSE A

BOL - DVVA 3-0 (1-0)

28. Martijn Ton 1-0
71. Jelte van der Wal (pen.) 2-0
90. Sietse Brandsma 3-0

Foto's: Paul van der Molen - D&P Sportfotografie