SINT PANCRAS – Ongeacht welk niveau je speelt, voor een aanvaller is het maken van doelpunten de belangrijkste taak, zo ook voor Dennis Konijn, spelend bij derdeklasser SV Vrone. Toch liggen de prioriteiten elders bij de aanvaller, “Persoonlijke prestaties maken mij niet warm of koud, wanneer het als collectief goed staat en we punten pakken ben ik pas tevreden”.

Die tevredenheid zal er afgelopen zondag in ieder geval niet zijn geweest. Bij hekkensluiter Egmondia leden de Pancrassers een verrassende 1-0 nederlaag. “We wisten waar zij sterk in zijn en dat zijn duels, met flink wat duelkracht. In het verloop van de wedstrijd vergeten wij deels te voetballen en zoeken we soms onnodig de duels op. Tot de 1-0 hebben wij niet bijster veel kansen gecreëerd” zag Konijn. “Na het doelpunt krijg je wat meer drang naar voren en krijg je nog een aantal goede kansen. Ondanks dat hebben we het toch aan ons zelf te danken” concludeert de aanvaller die dit seizoen zesmaal doel trof in zeven wedstrijden.

Toch kijkt hij verder dan alleen zijn prestaties. “Natuurlijk is het mooi meegenomen als je belangrijk kan zijn voor je team, maar de stand op de ranglijst is het belangrijkst” vertelt Konijn, die vooralsnog een zevende positie bezet met zijn ploeg.

Tegenover de nederlaag tegen de Egmonders staan ook fraaie zeges op teams als Meervogels’31, JVC en DEM (bekerduel). Komende zondag neemt de equipe van Wouter Blokdijk het wederom op tegen een sterke tegenstander. Ditmaal is het FC den Helder, de huidige nummer vijf, dat op bezoek komt. “Eerlijk gezegd ken ik den Helder niet goed als team, dus we zullen het moeten doen met de verzamelde informatie. In de wedstrijd zelf is het vaak aftasten hoe zo'n ploeg nou werkelijk voor de dag komt” blikt Konijn vooruit. Voor Vrone is het de kans om de aansluiting met de subtop te herpakken. Nog belangrijker, de Pancrassers kunnen ruimer afstand nemen van de gevarenzone, “als promovendus is het belangrijk om zoveel mogelijk punten binnen te halen en dan maakt het niet uit in welke wedstrijd”.