HAARLEM – CSV BOL kan de winterstop in als koploper. Met nog één speelronde voor de jaarwisseling op het programma, kan de ploeg niet meer worden achterhaald door de concurrent. De nummer twee, HFC EDO, werd afgelopen zaterdag immers getrakteerd op een nederlaag. In Haarlem wisten de ‘Broekers’ een keurige prestatie te leveren, 2-3.

Na elf wedstrijden is BOL nog altijd de enige ploeg in de tweede klasse die ongeslagen is. Naast twee gelijke spelen, won de ploeg tot dit weekend acht maal. Op bezoek bij nummer twee HFC EDO werd daar de negende aan toegevoegd. “Een fantastische overwinning” roemde Bart Hoogland de prestatie van zijn ploeg. Winnen van de nummer twee is namelijk een knap resultaat.

Voor de zoveelste keer dit seizoen bewees BOL niet afhankelijk te zijn van spits Sietse Brandsma. Zo wist Koen Tros vlak voor rust, en twintig minuten voor tijd de Haarlemse doelman te verschalken met de 0-1 en de 0-2. Nadat Martijn Ton de derde treffer wist te maken, leek het pleit beslecht. Twee tegentreffers van Dion Esajas, oud speler van onder meer FC Volendam en PEC Zwolle, waren niet genoeg om de ploeg uit Broek op Langedijk van de overwinning af te houden. Hoogland: “Ik ben super trots op de ploeg”.

Komende zaterdag sluit CSV BOL de eerste seizoenshelft op eigen veld af, als middenmotor DVVA op bezoek komt.