Wat een prachtig vervolg had moeten worden van vorige week werd een kleine tegenvaller. Al voor aanvang van de wedstrijd schrokken ouders en spelers van LSVV van de lengte en de vroeg vrouwelijke volwassenheid van de dames die uit IJmuiden naar het Sportpark van LSVV waren gekomen. Grappend vroegen wij ons af of de speelsters van SVIJ MD1 zelf waren komen rijden met brommer of auto en of ze hun kinderen mee hadden genomen... wat een groters! Feitelijk niet leuk voor niemand; niet voor onze meiden van LSVV MD2 maar eigenlijk ook niet leuk voor SVIJ omdat het zo'n ongelijke strijd was.

Nu zou u denken dat onze trotse heldinnen van LSVV zich direct gewonnen gaven... nee; niets is minder waar, onze meiden hebben gevochten voor elke centimeter kunstgras om het SVIJ lastig te maken. De eindstrand was 0-11 in het voordeel van SVIJ.

Het begon nog enigszins gelijkwaardig. Er was direct wel veel druk op de goal van LSVV maar onze meisjes D2 wisten door goed verdedigend spel een directe "walk over" te voorkomen. Wat de oplettende toeschouwer vooral opviel is dat de buitenspelregel niet optimaal benut werd door LSVV. Dit is uiteraard niemand kwalijk te nemen omdat de regel ook zeer ingewikkeld is voor onze jonge dames.

Toen ik na de wedstrijd aan een aantal LSVV speelsters vroeg hoe zij zich voelden, was het antwoord " goed hoor" . Met rode hoofden van de inspanning gingen zij de kleedkamer in en volgens mij best wel voldaan. Natuurlijk jammer dat ze verloren hadden maar in mijn ogen hebben ze toch ook een beetje gewonnen; het machtsverschil tussen de beide teams was zo groot dat het ook makkelijk meer had kunnen worden dan 11 tegen! Ik zeg " goed gedaan MD2 van LSVV, jullie hebben je fantastisch opgesteld en niet opgegeven!" Volgende week is het vakantie en hebben jullie een verdiende rust, de week daarop op 18 oktober spelen jullie tegen weer andere vogels... Zeevogels. fijne vakantie en tot over 2 weken.

Vincent