Langedijk – de Zouaven heeft de laatste zestien van de KNVB Districtsbeker bereikt. Op bezoek bij LSVV werd een 1-2 overwinning geboekt waardoor de ploeg weer een ronde verder is.

De Zouaven miste een viertal spelers, maar de jeugdspelers van de ploeg uit Grootebroek lieten zien aardig mee te kunnen in dit bekerduel. Bij LSVV ontbrak Toine Merk die op de Filipijnen genoot van een vakantie, en Danny Konijn die wegens een blessure nog niet kon meespelen.

In de eerste tien minuten had de Zouaven een lichtelijk veldoverwicht maar tot scoren kwam het niet voor de ploeg van coach Pim Kaagman.

Al binnen het half uur moest Sem Wokke, coach bij LSVV, een wissel toepassen. Boy Kansen raakte geblesseerd en werd vervangen door de altijd hard werkende Gert Jan Molenaar. LSVV kon het wedstrijdbeeld enigszins kantelen, maar ook de thuisploeg kon het niet omzetten in doelpunten.

Toch werd de score voor rust geopend. LSVV hielp de bezoekers in het zadel door miscommunicatie.  Dave Stet werd door één van de Langedijkse verdedigers gepasseerd. Jacco Marcus probeerde met een uitgestrekt been de bal nog te stoppen, maar kon niet voorkomen dat de openingstreffer viel.

In het tweede bedrijf scoorde de Zouaven al snel. In de 49e minuut wist Dennis van Tricht de bal door de benen van Dave Stet te spelen om de bal vervolgens raak te schieten, 0-2.

LSVV wist in de laatste twintig minuten de spanning weer terug te brengen dankzij aanvoerder Rob ter Burg. De ervaren speler wist de bal uit een voorzet in de linkerhoek te koppen waardoor de ploeg weer kans had op meer.

LSVV ging met man en macht voor de overwinning, en probeerde via lange ballen een doelpunt te forceren. Het jeugdige de Zouaven wist echter knap stand te houden waardoor de bekerzege een feit is.

De Grootebroekers bekeren dus door naar de laatste zestien van West 1. Welke ploeg er in die ronde gekoppeld wordt aan de Zouaven zal later blijken, maar deze overwinning is een mooi begin van het nieuwe kalenderjaar voor de Zouaven.

LSVV is uitgespeeld in het bekertoernooi waardoor het zich volledig kan richten op de competitie waarin de subtopper de komende weken hard aan de bak mag om de weg omhoog in te zetten.

LSVV speelt komende zondag op bezoek bij de Kennemers. De Zouaven speelt op eigen veld tegen Stormvogels. Beiden duels beginnen om 14.00 uur.