JULIANADORP – Na twee overwinningen is DTS er niet in geslaagd om de ongeslagen status te behouden. Op bezoek bij JVC ging de formatie van coach Jan Kramer hard onderuit, 3-0.

DTS opende het seizoen met een 0-1 overwinning op Vrone en een 3-2 thuiszege tegen Egmondia. De Langedijkers hoopten op bezoek bij JVC op negen punten te komen, maar de ploeg kwam dus bedrogen uit. “De eerste helft was gelijkwaardig, wij kregen wel een paar kansen” blikt Jeffrey Rispens terug. Al na een minuut waren het de bezoekers die de kans kregen om te scoren, maar slaagde hier niet in. Uiteindelijk lukte het de thuisploeg wel om nog voor rust de ban te breken, “We komen door een counter op 1-0 achter, tegen het einde van de eerste helft. Namens de ploeg uit Julianadorp was het Jonard Bernardina die de score opende. Voor de thuisploeg was het overigens het eerste doelpunt in de competitie.

Na rust leek er een ander DTS op het veld te staan, merkte Rispens op, “In de tweede helft waren we totaal niet onszelf, en hadden we weinig in te brengen”. Dit resulteerde in de 2-0 van Marchel La Croes, die nog geen minuut in het veld stond, en de 3-0 van Nick Louwe. “De wedstrijd was achteraf zeer teleurstellend, je hoopt dat je naar negen uit drie gaat, maar gaat er met 3-0 af”.

Voorafgaand aan dit duel stelde DTS coach Jan Kramer al dat de ploeg nog niet op het gewenste niveau is, “We zijn inderdaad nog niet waar we willen zijn, dat was duidelijk terug te zien in alle aspecten. Felheid, duelkracht, tactisch enzovoorts” erkent Rispens.

De wedstrijd snel vergeten lijkt volgens de verdediger van DTS niet de beste manier om met deze domper om te gaan, “Natuurlijk willen we deze wedstrijd snel vergeten, maar het moet ook een ‘eye opener’ zijn. Dat het anders moet en we het gezamenlijk moeten laten zien de komende weken” besluit Rispens.