OUDKARSPEL In een gelijkwaardig duel heeft DTS een 2-0 overwinning geboekt. De gelijke stand op de ranglijst was duidelijk terug te zien op het veld, maar toch was het de thuisploeg die de punten in eigen huis hield.

Het duel kon gezien de stand worden gezien als een ‘topper’. Beiden ploegen verzamelde tot aan de onderlinge ontmoeting twaalf punten door vier van de zes competitieduels te winnen. De wedstrijd verliep zoals de stand deed vermoeden, gelijkwaardig. “Als het duel in 2-2 of 3-3 was geëindigd, dan had iedereen blij naar huis gegaan” erkent Jan Kramer, coach bij DTS. “Wij maken een doelpunt, zij missen penalty, en wij maken de 2-0 waar mijn keeper twee à drie goede reddingen verricht” somt de coach de gebeurtenissen op.

Met name de 1-0 was een treffer waar de coach terecht van kon genieten. Nadat Kleine Sluis speler Melvin Damsma van dichtbij stuitte op Martijn Veldboer, wist DTS na de corner van de bezoekers razendsnel te schakelen. Waar de bal normaliter razendsnel naar voren wordt getrapt, besloot Emran Baraikzai met het nodige risico uit te verdedigen. Op de penaltystip nam hij de bal aan om vervolgens open te draaien en Frank Commissaris aan te spelen. “Vier balbehandelingen later vliegt de bal voor de goal en kopt Bitter hem bij tweede paal schitterend binnen. Ik vond dat bijzonder mooi” vertelt Kramer vol tevredenheid. De openingstreffer viel vlak nadat Bitter vlak daarvoor een levensgrote kans hoog over schoot. Naast de grote mogelijkheid die Damsma gekeerd zag worden, kreeg Kleine Sluis vijf minuten voor rust wederom een uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen. Een vrije trap werd in de muur met de hand geraakt wat voor scheidsrechter de Groot, die met name voor rust uitstekend floot, reden was om de bal op de stip te leggen. Gregor Rezelman schoot echter hoog over, waardoor DTS met een 1-0 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken.

Ook na rust kon er geen bovenliggende partij worden benoemd. Wel kwam Bitter opnieuw gevaarlijk voor het doel, maar doelman Bart Weel hield zich knap staande en plukte de bal weg voor dat de aanvaller kon uithalen. Niet veel later kopte hij richting van Lieshout, die op doel kopte, maar opnieuw was Weel een sta-in-de-weg. Het was wel de zoveelste keer dat DTS coach Jan Kramer zijn ‘gouden vier’ zag schitteren. Barakzai, van Lieshout, Bitter en Commissaris bleken een ijzersterk viertal te zijn. “Onze aanval is een geweldig wapen” aldus Jan Kramer. “We hebben vandaag een DTS gezien dat kan voetballen. We zijn het seizoen heel slecht en moeizaam begonnen. Vandaag bij vlagen een goed team gezien en daar ben ik wel heel blij mee”. Negen minuten voor tijd kwamen de gastheren opnieuw gevaarlijk voor het doel, wat leidde tot de bevrijdende 2-0. Nadat van Lieshout een pass keurig aannam, snelde de buitenspeler naar binnen om vervolgens raak te schieten.

Na afloop gaat bij Jan Kramer niet alle aandacht naar de aanvallers. “Met name Dylan Bruin en Feller hebben het als controleurs zeer goed gedaan, en onze backs spelen foutloos. Igor (Klanderman, red.) is een speler die er heel lang tegenaan heeft gehikt, ook heel vaak naast het elftal stond. Laatste weken speelt en traint hij ook goed en als die jongen van negentien het vertrouwen pakt en laat zien dan ben ik een hele gelukkige trainer” waarna Kramer ook de rechtsback een hele sterke wedstrijd zag spelen. Het zorgde voor een grote glimlach bij de coach die met zijn ploeg stijgt naar een gedeelde koppositie.

DTS: Veldboer. Mammen, Stammes, Rispens, Klanderman. Feller, Barakzai, Bruin. Commissaris (Wouters/71), Bitter, van Lieshout.

Kleine Sluis: Groot. B.Weel (Zwart/74), C.Geerlings, de Bock. Borst, Jansen, Damsma, vd Pol (G,Weel/62), M. Geerlings (van Gelder/78). Woutering, Rezelman.