WIJK AAN ZEE - Na mooie overwinningen op de sterke ploegen in de derde klasse is DTS er op bezoek bij Wijk aan Zee niet in geslaagd om de overwinning te pakken. Ondanks een voorsprong moest DTS genoegen nemen met een punt tegen de laagvlieger.

Wijk aan Zee kan worden gezien als één van de degradatie kandidaten. De ploeg staat met 23 punten op de elfde positie en de voorsprong op de concurrenten is gering. Het punt tegen DTS zal dan ook zeer welkom zijn.

Lange tijd leek het er niet op dat DTS, de nummer twee, punten zou morsen in Wijk aan Zee. Na een half uur stond het immers 0-2. Martijn Feller wist de ban te breken, en Jordi Bitter wist wederom tot scoren te komen. Zo leek de ploeg van coach Jan Kramer af te stevenen op een glansrijke overwinning, maar in de slotfase liep het toch anders.

Wijk aan Zee, de ploeg van coach Jerry van der Wijst, wist tot tweemaal toe de Langedijkse defensie te verschalken en zo een punt uit het vuur te slepen.

In de laatste twee minuten kon DTS hier geen verandering in brengen, waardoor het in een 2-2 stand eindigde.

Door de puntendeling kan koploper HSV komende zaterdag officieel kampioen worden van de derde klasse B. Gelukkig blijft DTS nummer twee, doordat SVW’27 en Vitesse’22 verrassend tegen ruime nederlagen aanliepen.