Na een teleurstellende voorbereiding is DTS niet waar het moet zijn. Desondanks kan DTS met twee overwinningen in de competitie niet klagen over de resultaten. Zondag kan het daar een derde aan toevoegen, uit bij JVC.

“Na een moeizame voorbereiding zijn we goed gestart. Ondanks dat we nog niet de vorm hebben pakken we toch twee overwinningen” blikt coach Jan Kramer terug op een prima start van de competitie. De Langedijkers grepen vorig seizoen naast promotie, waardoor het voor de hand ligt dat de ploeg ook dit seizoen weer strijd voor een plek in de nacompetitie. Coach Kramer bestrijdt dat vooralsnog; “Op dit moment zie ik DTS niet tot de favorieten behoren. Gewoonweg omdat de selectie op dit moment erg smal is en de vorm er niet is” verklaart de oefenmeester.

Teambelang en resultaat centraal
Kramer ziet ook de kracht van zijn team; “We spelen op dit moment als team, vooral hard werken voor elkaar” waarna de coach verder gaat; “Het teambelang en het resultaat staan centraal. Hoe we winnen is op dit moment even niet belangrijk”.

Dat resultaat centraal staat zal aanstaande zondag niet anders zijn als DTS het in Julianadorp opneemt tegen JVC, dat verrassend genoeg nog geen punten heeft behaald. Jan Kramer is ondanks dat op zijn hoede; “JVC uit is lastig. Er zijn wat veranderingen bij hun, en een paar goeie spelers zijn weg. We zullen dus goed moeten zijn om te kunnen winnen” vindt de oefenmeester.

Versterking
Twee seizoenen geleden was Bitter met tientallen doelpunten van onschatbare waarde. Ook vorig seizoen had zijn inbreng een duidelijke meerwaarde; “Met Bitter hebben we natuurlijk een spits van een andere klasse. Maar goed, Jordi heeft een team om zich heen nodig. Hopelijk sluiten er een paar geblesseerde spelers weer aan richting zondag” aldus de oefenmeester die een kans ziet als de basis redelijk fit is.

Met Emran Barakzai en Frank Commissaris heeft DTS dit seizoen twee sterke spelers bij de selectie. Dat Barakzai geschorst is en Commissaris geblesseerd is maakt het dat de ploeg toch belangrijke impulsen mist. Voor de derdeklasser is te hopen dat zij snel aansluiten en coach Jan Kramer van meer kwaliteit kunnen voorzien. Maar vorig seizoen bewees de Langedijkse ploeg dat het ook zonder deze twee tot veel in staat is. En dat biedt perspectief, ook voor coach Jan Kramer.