Oudkarspel – DTS werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse. Een geweldige prestatie waarin Jordi Bitter een groot aandeel had in de promotie. Met 45 doelpunten was hij de man van DTS. Dit seizoen moet DTS er als een hechte groep staan om succes te boeken in de derde klasse B.

Met zestien doelpunten is Bitter ook dit seizoen weer belangrijk, maar ook andere spelers staan op om de top van de derde klasse te bereiken.

DTS ervaart een groot verschil tussen de derde klasse en de vierde klasse, zo ziet ook linkshalf Jeffrey Rispens: “

Waar je in de vierde klasse vooral met fysieke tegenstanders te maken had, krijg je in de derde klasse veel voetballende tegenstanders” aldus Rispens die dat ook op zijn eigen positie meemaakt: “Zeker op het middenveld, waar je vorig seizoen grote en sterke lopers tegen kwam, staan er nu kleine technische voetballers tegen over je. Tactisch en conditioneel zijn ze in de derde klasse ook een stuk sterker. Zo waren wij gewend om het spel te maken in de vierde klasse” aldus Jeffrey Rispens. In die derde klasse is DTS niet altijd meer de bovenliggende partij. De ploeg zakt soms iets meer in om er vervolgens snel uit te komen, iets wat met snelle spelers als Bitter en van Lieshout wel moet lukken.

Ontbreekt aan winnaarsmentaliteit

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft zal de ploeg niet altijd even tevreden zijn. In de eerste seizoenshelft werden mooie overwinningen afgewisseld met teleurstellende en onnodige nederlagen. “Het seizoen begon natuurlijk erg goed, met een reeks overwinningen. Na het verlies voor de periodetitel tegen HSV kwamen we in een mindere periode” aldus Rispens die het probleem ziet bij zijn ploeg: “Soms ontbreekt het wat aan winnaarsmentaliteit volgens onze trainers. Daarbij kregen we te maken met blessures, schorsingen, stage en werk , dan merk je toch dat we het in sommige wedstrijden onnodig lastig krijgen. Ook komt er een stukje geluk bij kijken. Waar aan het begin van het seizoen het steeds onze kant op viel was dat in de wedstrijden daarna juist andersom” verklaart Rispens de wisselvalligheid in de eerste seizoenshelft.

In de tweede seizoenshelft moet DTS meer punten pakken, constanter worden. De doelstelling is duidelijk. “Wij willen graag zo hoog mogelijk eindigen. Op dit moment staan we in de subtop en ik denk dat wij daar graag willen blijven staan. Met dit team en de huidige stand vind ik dat een realistische doelstelling” aldus middenvelder Jeffrey Rispens.

Willen altijd winnen op eigen kunstgras

Komende zondag speelt DTS in eigen huis tegen Zeevogels. “In de uitwedstrijd verdiende wij minimaal een punt, maar verloren ongelukkig. Wij gaan voor niets minder dan drie punten aankomende zondag, wij willen altijd winnen op ons eigen kunstgras. Ik denk dat er twee voetballende ploegen tegenover elkaar staan en de slag op het middenveld erg belangrijk gaat worden” aldus de man die zelf twee doelpunten wist te maken voor de winterstop.

DTS mag zondag aan de bak, zeker omdat zij vier spelers missen. Aanvoerder Martijn Feller en Matthijs Veenstra zijn wegens een schorsing niet inzetbaar. Sjoerd Stammis en Dylan Bruin genieten van een vakantie.