Roode Leeuw Open Air

Op het terras van De Roode Leeuw van Zuid-Scharwoude wordt 21, 22 en 23 augustus het eerste openluchtbiljarttoernooi gehouden. Een uniek toernooi, dat zich geheel in zomerse sferen voltrekt. Mocht het slecht weer zijn, wordt er voor overkappingen gezorgd.

Iedereen die wil mag zich inschrijven voor dit bijzondere toernooi. Er wordt gespeeld in twee spelsoorten, te weten libre en driebanden. Deelnemers komen in een poule van vier en spelen drie wedstrijden tegen spelers van ongeveer gelijk niveau. De eerste twee uit de poule plaatsen zich voor de finale op zondag. De organisatie is in handen van Dirk Snip, die ook de plaatsing van de vijf biljarts en de zomerse aankleding voor zijn rekening neemt.

Vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus is de aanvang 13.00 uur en 19.00 uur. De finale is zondag 23 augustus om 13.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur.
Snip geeft aan dit eerste jaar maximaal 160 deelnemers te kunnen plaatsen, maar de intentie is aanwezig om hier het grootste openluchttoernooi van Nederland van te maken. Indien de gemeente hier haar medewerking aan wil/kan geven kan worden uitgebreid naar de parkeerplaats tegenover de Roode Leeuw.

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Dirk Snip Biljarts aan De Mossel 15 in Noord-Scharwoude (0226-320654) en bij De Roode Leeuw aan de Dorpsstraat 440 in Zuid-Scharwoude. Ze kunnen daar ook worden ingeleverd.