ZUID SCHARWOUDE - Afgelopen zaterdag. 9 september, speelde LSVV bij Zwaluwen’30 in Hoorn de tweede wedstrijd van het districtsbekertoernooi. Net als vorig seizoen troffen de teams elkaar opnieuw in de poulefase. Onder leiding van scheidsrechter P.A. de Waard werd even na 17.00 uur op Sportpark Middelweg onder prachtige weersomstandigheden afgetrapt.

In de beginfase van deze districtsbekerwedstrijd zochten beide elftallen naar de aanval om de sc

ore te openen. Toch leek het erop dat Zwaluwen’30 sterker uit de startblokken kwam dan LSVV. Met diverse steekpasses probeerden de spelers uit Hoorn het LSVV aardig lastig te maken en zo op achterstand te brengen. Maar onze achterhoede met Maik, Tim, Rik en Kevin hadden een goed overzicht en inzicht om dit alles te voorkomen.

In de 13e minuut van de wedstrijd had LSVV de beste kans om de score te openen. Maar helaas ging het harde schot van Tim hard, schuin en hoog over het doel van Zwaluwen’30 heen. Daardoor bleef het lang voor rust nog 0-0. Echter vier minuten voor het rustsignaal wist Zwaluwen’30 toch nog de score te openen. Via een uitgespeelde kans wist een Hoornaar drie spelers van LSVV te omzeilen en gaf zo de bal keurig mee aan een teamgenoot. Die twijfelde geen moment en wist hierdoor de thuisploeg op een 1-0 voorsprong te schieten.

Maar LSVV liet zich niet uit het veld slaan en kwam na rust goed het veld op. Want na drie minuten in de tweede helft wist Maik, nadat Boy de vrije trap had genomen, de bal koppend achter het doel van Zwaluwen’30 te werken. De score werd dus teruggebracht naar 1-1.

De beste kansen in de tweede helft kwamen echter voor Zwaluwen’30. Een bal ging na een schot rakelings over het doel waardoor LSVV met een schrik vrij kwam. Maar LSVV had daarentegen ook nog kansen op de overwinning, maar helaas troffen onze aanvallers Toine, Danny, Kai en later de invaller Mark en Lennart geen doel. Daardoor bleef de stand 1-1.

Komende zaterdag is de derde wedstrijd in de poulefase van het districtsbekertoernooi. Thuis, op eigen Sportpark Voorwaarts is om 17.00 uur de aftrap tegen CSV BOL. Een herhaling van anderhalve week geleden tijdens de Zuurkoolcup.