EGMOND - Meervoudig wereldkampioene en regerend Europees kampioene tijdrit op de weg Ellen van Dijk staat op zaterdag 13 januari aan de start van de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond. Organisator Le Champion is blij met de komst van deze wereldtopper en verwacht hierdoor een spannende strijd in het damesveld.

Uniek is dat met de komst van Van Dijk twee Europees kampioenen uit twee verschillende wielerdisciplines aan de start staan. Van Dijk zal de strijd aangaan met de huidige Europees kampioene strandracen, Pauliena Rooijakkers, de winnares van de vorige editie van AGU Egmond-Pier-Egmond.

Het is niet de eerste strandrace voor Van Dijk. In 2016 startte ze ook al in Egmond en noteerde toen de zevende tijd, winnares was toen Roxane Knetemann. In 2014 werd Van Dijk vijfde achter Marianne Vos. Nieuw bij de komende editie van AGU Egmond-Pier-Egmond is dat de dames starten nadat de heren vertrokken zijn. Zo krijgt het damesveld een eigen wedstrijd met minder inmenging van de heren. Dat biedt kansen voor Van Dijk. Als ze weet te ontsnappen uit het damespeloton kan ze als geen ander solo het verschil maken.

Nieuw parcours

Vorige week maakte Le Champion bekend dat het parcours vernieuwd is met een doorkomst in Wijk aan Zee. Deze ontwikkeling zal ongetwijfeld zijn uitwerking hebben op de uitslag van het damesveld. De dames die goed kunnen klimmen, zullen hier namelijk in het voordeel zijn. Ellen van Dijk liet onder andere op de Olympische tijdrit in Rio al zien dat klimmen haar aardig ligt. Wel zal ze al haar behendigheid moeten aanwenden op de soms technische elementen in deze strandrace.

Wie in het wiel wil zitten bij Ellen van Dijk kan zich nog inschrijven. Bij de 20e editie van AGU Egmond-Pier-Egmond kunnen maximaal 4.000 mountainbikers meedoen. Deelnemers kunnen zich inschrijven t/m 1 januari of tot de deelnemerslimiet is bereikt. De starttijd is deze editie vastgesteld op 9.00 uur.