Het 13-jarige golftalent Esmeralda Sieverts uit Zuid-Scharwoude is geselecteerd voor deelname aan de International Children’s Games 2015 (ICG). De ICG www.icg-alkmaar2015.com is het grootste multi-sport jeugdevenement ter wereld en verbonden aan het International Olympic Committee (IOC). Alkmaar is de eerste stad in de Benelux dat de ICG mag hosten, een unicum dus! De ICG verwelkomt tussen 24 en 29 juni meer dan 1500 sporters van 12 t/m 15 jaar oud, afkomstig uit 90 steden wereldwijd.

Zij doen mee aan wedstrijden atletiek, golf, voetbal tennis, zwemmen, turnen, judo, beachvolleybal en volleybal op locaties in Alkmaar. De overige golfers van team Alkmaar die onder leiding  van coach Wiebe Giesen aan de ICG deelnemen zijn: Tom Weegels, Amira Yalcin en Nevill Ruiter.

Esmeralda is begonnen met golfen toen ze negen jaar oud was, eerst 1,5 jaar bij het Regthuys in Winkel en daarna op Sluispolder bij De NoordHollandsche Golfclub in Alkmaar. In oktober 2014 kwam haar grote droom uit met het starten aan de NGF Golf Academie. De ambitieuze VWO-studente wil binnen 5 jaar deelnemen aan de NGF-tour maar haar uiteindelijke doel is deelname aan de Ladies European Tour.

Esmeralda speelt 6 keer per jaar een wedstrijd van TopGolf Holland, deze individuele wedstrijden zijn door het hele land en worden meestal gespeeld op zondag zodat er op de zaterdag tijd is om de baan te verkennen en een aantal oefenholes te spelen. Tevens zit Esmeralda in de eindfase voor selectie van een jeugdteam van De Noordhollandsche Golfclub. Dit team zal deelnemen aan de NGF jeugdteams competitie waarbij gestreden wordt om in team verband zo hoog mogelijk te eindigen.

Wil je Esmeralda helpen haar droom uit te laten komen neem dan eens een kijkje op haar website: www.esmeralda-sieverts.nl Je kunt Esmeralda volgen op haar facebook pagina https://www.facebook.com/esmeralda.sievertsBinnenkort stelt een andere deelnemer van de ICG 2015 zich aan u voor.