WAARLAND - Elke zomer is het weer een bron van plezier voor zwemliefhebbers uit eigen dorp en ver daarbuiten en dat al sinds 1947: Zwembad Waarland, dat dit jaar dus zijn 70-jarig bestaan viert. Op zaterdag 13 mei a.s. gaat het jubileumjaar van start. Wethouder Ben Blonk opent om 14.30 uur het nieuwe zwemseizoen én het compleet vernieuwde multifunctionele onderkomen voor het zwembadpersoneel. Ook wordt het nieuwe logo onthuld. Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke aftrap van het nieuwe zwemseizoen.

Met zand uit Schoorl legden in 1947 vele vrijwilligers de basis voor het huidige Zwembad Waarland. Het zwembad en het omliggende terrein zijn in de loop der tijd flink gemoderniseerd, maar onveranderd is dat er nog steeds door heel veel mensen ontzettend hard wordt gewerkt om deze belangrijke voorziening in stand te houden. En daardoor is het bad met zijn natuur-, chloor- en peuterbad en onder andere duikplanken, een waterglijbaan, een zonne- en speelweide en een springkussen elke zomer weer een fijne plek voor duizenden bezoekers.

Meest recente vernieuwing is de multifunctionele personeelsaccommodatie die in de afgelopen periode is gerealiseerd: een ruimte voor het personeel en voor bestuursvergaderingen en andere bijeenkomsten.

Meer informatie over Zwembad Waarland is te vinden op www.zwembadwaarland.nl of op de Facebookpagina Zwembad Waarland.