ZUID SCHARWOUDE – Aanstaande zondag staan LSVV en AFC’34 tegenover elkaar in de elfde speelronde van de eerste klasse A. Naast het feit dat het een ontmoeting wordt tussen velen bekenden, kan het duel worden gezien als een meetmoment: “Dit voelt als een krachtmeting”

Waar het duel in de afgelopen jaren geregeld als oefenduel werd afgewerkt, mogen beiden teams ditmaal in competitieverband tegen elkaar strijden. De verschillen, die in de vorige seizoenen vrij groot waren, lijken ook kleiner dan ooit. “Het verschil kan je zien op de ranglijst, dat is er niet echt” aldus Toine Merk, die doelt op het minimale verschil van één punt tussen LSVV en AFC’34. Ondanks de sterke start die de Langedijkers doormaken, is de aanvaller op zijn hoede: “Je kan hier niet een beetje op talent lanterfanten. Dat was in de tweede klasse al, en dat is nu zeker”.

Voor Toine Merk en Daan Brinkkemper zal de relatie met AFC’34 anders zijn. Beiden werden in de afgelopen seizoenen benaderd door de Alkmaarders om bij hen te spelen, waarna het jawoord werd gegeven. Toch besloten de aanvallers hun woord in te trekken en de Langedijkse ploeg trouw te blijven. “Dat is twee jaar geleden weleens geweest, maar een overgang heeft wel vaker in de lucht gehangen” vertelt Brinkkemper. Extra speciaal is het duel niet voor de flankspeler. “Het is specialer omdat zij uit de buurt komen, en er een paar jongens zitten die ik ken”. Merk sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot: “Ik denk niet dat ik meer motivatie heb door dit voorval. Wel denk ik dat ik meer meer gemotiveerd ben dan elke andere wedstrijd in de eerste klasse. Ik ken Luc Schuffelen, Jordy Cretier, en Bas Kansen natuurlijk”.

Thuis sterk
Vooruit kijkend naar het treffen met de Alkmaarse opponent, lijkt het een spannend duel te worden. “Ik denk dat zij aan de bal sterk zijn, misschien wel beter dan andere eersteklassers. Maar ze laten ook punten liggen” vertelt Brinkkemper. “Wij zijn thuis altijd sterk, en we zijn als team ook wel gegroeid. Merk: “Ik denk dat AFC’34 meer gaat voetballen. Maar zij hebben in mijn ogen een mindere verdediging en mindere aanvallers. Ik denk dat het geen schaakspel wordt.” aldus Merk.

Dat AFC’34 een voetballende ploeg is, hoeft volgens Brinkkemper geen probleem te zijn. “Ik denk dat ze ons wel liggen als team, maar dat zal andersom ook zo zijn. Het is denk ik niet erg om hun te laten voetballen, als het tot een bepaalde hoogte is”. Merk: We gaan echter geen afwachtend voetbal spelen, dat willen we hier thuis niet en als ploeg kunnen we dat ook niet”.

Met LSVV en AFC’34 staan er twee voetballende ploegen tegenover elkaar. Waar de Alkmaarders al jaren op die manier spelen, is het voor de Langedijkse formatie een verandering die afgelopen zomer werd doorgevoerd. “Sinds de komst van Rob Klanker (coach, red) denken we meer na over voetbal, en dat zie je ook terug” vertelt Brinkkemper. “En als dat niet lukt spelen we hem lang op Toine” lacht de aanvaller.