EGMOND - Inschrijven voor de MTB strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond en de Saucony Egmond Halve Marathon is weer mogelijk. De winterklassiekers op zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018 hebben een prachtig parcours langs de Noord-Hollandse kust, met strand en duinen. Als mountainbiker of hardloper moet je één keer in je leven aan deze heroïsche evenementen hebben deelgenomen.

AGU Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers al jaren de grootste en meest aansprekende MTB Strandrace van de Benelux. Het parcours is 36 km lang en gaat van Egmond aan Zee naar de pier van Wijk aan Zee en weer terug. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee. Le Champion verwacht dat de 20e editie op zaterdag 13 januari 2018 weer voortijdig is volgeboekt.

Een dag later starten 18.500 hardlopers op de Boulevard-Noord aan de Saucony Egmond Halve Marathon. Sinds vorig jaar is het aantal startbewijzen verhoogt met 1.500 extra nummers. Door de parcoursaanpassing is er meer spreiding mogelijk en kunnen deze extra hardlopers ook meedoen. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het uitdagende parcours van 21,1 of 10,5 km gaat over het strand en door de glooiende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Het karakter van de wedstrijd wordt verder bepaald door de wisselende elementen. Een smal strand, storm, lage temperaturen of misschien wel een heerlijke winterzon, lopen in Egmond is altijd weer anders.

Combiklassement

Sporters die zowel houden van hardlopen als fietsen, kunnen aan beide evenementen deelnemen en doen automatisch mee aan het Combiklassement. Elk jaar zijn er honderden diehards die deze uitdaging aangaan en strijden om de felbegeerde winst.

Inschrijving

Het inschrijfformulier van de evenementen is te vinden op www.aguegmondpieregmond.nl en www.suaconyegmondhalvemarathon.nl.

De inschrijving sluit op 1 januari, of eerder als beide limieten behaald worden.