Na weer een succesvolle vierde editie van vorig jaar staat de Van der Voort Groep triathlon Langedijk voor de vijfde keer op de kalender. Deze lustrum editie wordt op woensdagavond 15 juni georganiseerd door Stichting Triathlon Langedijk in samenwerking met Triathlonvereniging Zwefilo. Vanaf zondag 7 februari kunnen sportievelingen zich inschrijven om mee te doen.
Het is een laagdrempelig, recreatief evenement over de kortste triathlon afstanden 750 m zwemmen, 20 km fietsen en vijf km lopen. Deelname is individueel mogelijk, maar ook als team van twee of drie atleten, waarbij een ieder één of twee van de onderdelen voor zijn/haar rekening neemt. De start en finish van het evenement zijn bij Hotel Restaurant De Buizerd aan de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. Hier is ook de wisselzone.Vier ronden
Het zwemmen zal zijn direct voor De Buizerd in het kanaal Alkmaar-Kolhorn, daarna wordt er gefietst op een parcours aan de overzijde van het kanaal waarbij de deelnemers vier ronden moeten afleggen. Als laatste wordt er gelopen door de Spoorstraat en de Dorpsstraat in Oudkarspel met finish direct voor “De Buizerd”. De eerste start is om 19.30 uur.
De animo voor deelname was de vorige edities groot. De individuele inschrijving is snel vol, dus wees er snel bij. Ook voor de deelname als team is veel belangstelling, ook een reden om direct in te schrijven. Je kunt deelnemen als gezin, vrienden of bedrijfsteam, waarbij niet alleen het winnen, maar vooral ook het meedoen en de gezelligheid voorop staan.Inschrijven voor de triathlon kan vanaf 7 februari viawww.ntbinschrijvingen.nl. Er is plaats voor 125 individuele deelnemers en 50 teams.

Voor verdere informatie zie www.zwefilo.nl