MARKEN – CSV BOL speelt komende zaterdagmiddag op bezoek bij Marken. Voor BOL is dit de eerste wedstrijd na de winterstop. Met de 32-jarige Jan Biersteker, verdediger bij BOL, blikken we terug op zijn carrière, en vooruit op de komende wedstrijd tegen Marken.

Jan Biersteker is een echte Langedijker. De verdediger begon bij LSVV, toenmalig vierdeklasser.  “Ik heb bij LSVV mooie jaren gekend met de promotie van de 4e naar uiteindelijke de 2e klasse. Na tien jaar leek het mij tijd voor een nieuwe uitdaging” aldus Biersteker die in BOL zijn nieuwe uitdaging vond. Zoals het een echte Langedijker betaamt kwam hij al snel bekende mensen terecht. Zo kwam hij te spelen met Niek Leegwater en Jos Visser met wie hij meerdere jaren heeft gezaalvoetbald.

Van het zondagvoetbal vertrok hij naar het zaterdagvoetbal. “Het zaterdagvoetbal sprak mij aan, omdat ik vader werd en het mij praktisch leek om de zondag vrij te hebben om te besteden aan mijn gezin. Bovendien wist ik dat er bij BOL een goede lichting vanuit de jeugd aan kwam” aldus Biersteker die er absolute voordelen in ziet. Inmiddels is de ervaren speler al drie seizoenen actief bij de tweedeklasser uit Broek op Langedijk, een fijne periode. “BOL is een warme club met een gemoedelijke sfeer”.

In zijn eerste seizoen was Jan Biersteker onderdeel van de stuntploeg in het bekertoernooi. “Met topscoorder Pieter Bas den Hartig, die het jaar daarna naar de Koninklijke HFC ging, hebben we een hoofdklasser en topklasser VVA Achterberg verslagen” aldus Biersteker die daarna een beker uitschakeling meemaakte. “Vervolgens kregen we AFC uit Amsterdam op bezoek die we na twee keer voorgestaan te hebben uiteindelijk met 4-2 verloren” aldus de Langedijker die een unieke ervaring rijker is. “Daarnaast lieten de doorgestroomde talenten toen al zien over veel talent te beschikken”.

Vorig seizoen draaide BOL een redelijk seizoen. Een kans op promotie werd gemist, maar met name in de laatste fase speelde BOL goed.

Komend seizoen is het duidelijk wat BOL en ook Jan Biersteker wil bereiken. “Dit jaar willen we minimaal in de top 3 eindigen en een periodetitel pakken” aldus Biersteker.

Op de vraag of Biersteker ooit nog een stap maakt naar een andere club is hij duidelijk. “Ik ben inmiddels 32 en BOL is absoluut mijn eindstation. Ik heb ook nooit de ambitie gehad om buiten Langedijk te spelen” aldus Biersteker die bij BOL ervaart hoe sterk de zaterdag tweede klasse is: “De tweede klasse zaterdag is een sterke competitie met een aantal sterke elftallen. We spelen voornamelijk in de regio Amsterdam waar nog wel is wat betaald wordt. Veel ploegen hebben dan ook jongens in de gelederen met ervaring in de hoofd- en topklasse. Zo wordt je voldoende uitgedaagd en ontwikkel je jezelf nog wekelijks.

Een stap omhoog ziet Biersteker wel zitten, en ook zeker mogelijk. “We kunnen met BOL zeker nog een stap maken. We hebben dit jaar te weinig punten gepakt in de topwedstrijden tegen HBOK, WV-HEDW en ZOB” aldus Biersteker die zag dat er tegen deze drie ploegen genoeg kansen lagen om er met de punten vandoor te gaan. Een verklaring voor het puntverlies heeft Biersteker wel: “Wij spelen met een relatief jonge ploeg en als we daar iets volwassener in worden kunnen we ook deze wedstrijden winnen. Wie weet zit er dan nog eens een titel in. Dat blijft toch wel het mooist om mee te maken en vergeet je nooit meer” aldus Biersteker die op een mooie zondagmiddag in

2011 met de schaal stond toen hij met LSVV kampioen werd in de vierde klasse, en twee seizoenen later middels een beslissingswedstrijd in de derde klasse kampioen werd. In die beslissingswedstrijd tegen Spirit’30 uit Hoogkarspel had Jan Biersteker met twee treffers een bepalende rol voor LSVV een belangrijk aandeel in de 2-0 overwinning en dus het kampioenschap. “in een woord geweldig” zegt de trotse Jan Biersteker.

Komende zaterdag speelt BOL op bezoek bij Marken. Eerder dit seizoen won BOL met 4-1 dankzij twee doelpunten van Sietze Brandsma en twee doelpunten van Timon Plak. “Gezien de ranglijst moeten wij deze wedstrijd kunnen winnen. Wij creëren altijd kansen, maar zijn niet altijd even scherp in de afronding. Dit kostte ons vorig jaar de overwinning. Dit seizoen geven we weinig weg dus als we onze kansen benutten ga ik uit van een overwinning” aldus Jan Biersteker die komende zaterdag aan de aftrap staat om Marken opnieuw te verslaan en de aanval op de bovenste twee ploegen een vervolg geven.