Op vrijdag 16 januari om  19:00 uur verzamelden de 16 biljarters die zich geplaatst hadden voor de finale ronde. Allereerst werd er geloot voor de wedstrijdindeling in een goed gevuld café “de Knip” al hadden niet alle aanwezigen in de gaten dat er een Langedijker Kampioenschap Driebanden werd gespeeld.

De loting bracht spannende partijen die soms zelfs meer dan 30 beurten nodig hadden met als uitschieter Jan Danenberg en Jan Stoop met 38 beurten. In de voorronde was titelverdediger Andre de Gooijer al gesneuveld samen met eerdere kampioenen als Wouter Brander, Siem van Duin en Johan de Nijs. In de achtste finale viel het doek voor Dirk de Graaf en halve finalist van vorig jaar Ad Bruin.

Jos Smit had een zware indeling maar won van Jacques Vogels en de kwartfinale in een spannende strijd van Dirk Snip die de zweetdruppels menigmaal van zijn voorhoofd moest vegen. In de halve finale won Jos het waarlands onderonsje van Dirk “Bunder” Bruin terwijl Piet Langedijk de eerdere kampioen Ayhan Genc niet in zijn spel liet komen en zich ook plaatste voor de finale.

Jos Smit had al wat ervaring met finales in Café de Knip aangezien hij ook het Open Langedijker Kampioenschap Libre in 2014 had gewonnen en zette Piet Langedijk meteen op achterstand door in de eerste drie beurten 50% van zijn punten te maken. Piet had hier niet echt een antwoord op, de heren maakten om en om een aantal caramboles en Jos eindigde de partij in de 22e beurt met een serie van twee onder applaus van het aanwezige publiek.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi. De gewijzigde opzet heeft goed gewerkt en gaan ze zeker voortzetten.

Van 19 t/m 26 april wordt het Open Langedijker Kampioenschap Libre georganiseerd, inschrijven kan via http://biljart.luizeknip.nlEindstand Open Langedijker Kampioenschap Driebanden 2015  4e plaats: Dirk Bruin, 3: Ayhan Genc, 2 : Piet Langedijk, 1e plaats en kampioen : Jos Smit