Noord-Scharwoude: Maandag 30 maart om 15.00 uur wordt het Keurmerk “Veilig en Schoon” van de Zwembadbranche officieel overhandigd aan zwembad Duikerdel. Wethouder Nieuwenhuizen zal het bord aan de muur bevestigen. Hiermee voldoet Duikerdel aan alle gestelde eisen met betrekking tot veiligheid en hygiëne.

Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. De consument stelt steeds hogere eisen aan de service en voorzieningen die zwembaden te bieden hebben. Met het Keurmerk “Veilig en Schoon” wordt gehoor gegeven aan de wensen en eisen die allereerst klanten, maar ook eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Het Keurmerk betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing kunnen zijn. Naast de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden (Whvbz) is dit bijvoorbeeld de waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP), Wet Milieubeheer et cetera. Met het behalen van het Keurmerk Veilig Schoon toont Duikerdel aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

“Duikerdel voldoet al jaren aan alle wettelijke eisen. Toch is dit Keurmerk de kers op de taart en daar zijn we als Stichting heel trots op”, aldus Teun van Etten, directeur van Sport Servicepunt Langedijk. “Ondanks alle bezuinigingen blijft “Veilig en Schoon” hoog in het vaandel staan. Daar wil Duikerdel niet op bezuinigen. De volgende stap is om het Keurmerk binnen te halen voor buitenbad De Bever. Omdat we daar dezelfde kwaliteitseisen hanteren als bij Duikerdel zal het Keurmerk daar niet lang op zich laten wachten.”