LANGEDIJK - Vanaf 14 oktober gaat ijsbaan De Meent in Alkmaar weer open. Net als voorgaande jaren organiseert de KNSB ook dit jaar weer het jeugdschaatsen. Leerlingen van de basisschool, van groep 4 tot en met groep 8, kunnen hieraan deelnemen.

Het plezier dat de kinderen in de schaatssport beleven staat voorop. Door allerlei leuke spelletjes en oefeningen leren de kinderen spelenderwijs de basis van de schaatstechniek: hoe moet je op de schaats staan, wat is een goede schaatshouding, hoe moet je afzetten bij het schaatsen, hoe ga je een bocht rijden, hoe kun je remmen en wat doe je als je valt.

Schaatsles is als zwemles. Als je de basis eenmaal goed hebt geleerd, heb je er je leven lang plezier van. Zowel op kunstijs als op natuurijs.

STG Geestmerambacht

Voor gemeente Langedijk wordt het jeugdschaatsen georganiseerd door STG Geestmerambacht. Een schaatstrainingsgroep die al sinds 1969 actief is op het gebied van schaats-, skeeler-, fiets- en hardlooptraining. Gediplomeerde en enthousiaste trainers zullen op 11 zaterdagochtenden, van 10.00 tot 11.00 uur, in kleine groepjes schaatsles geven. Hierdoor krijgen alle kinderen genoeg aandacht.

Eerste schaatsles 14 oktober 2017

De eerste schaatsles zal gegeven worden op zaterdag 14 oktober en de laatste les op zaterdag 23 december 2017. Tijdens de lesuren is de ijsbaan volledig voor de lessen beschikbaar en zijn er geen recreatieve schaatsers op het ijs, zoals tijdens de publieksuren. Het jeugdschaatsen wordt afgesloten met een officieel KNSB schaatsvaardigheidsdiploma. Hierop staat voor ieder kind het persoonlijk behaalde schaatsniveau.

Extra activiteiten

Naast de schaatslessen worden er ook extra activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten op zaterdag 2 december. Ook mogen de kinderen deelnemen aan twee jeugdschaatswedstrijden. Als afsluiting van het schaatsseizoen vind op 17 maart 2018 een sfeervolle Elfstedentocht plaats. IJsbaan De Meent verandert op die dag in een heus Elfstedentocht decor, inclusief stempelplaatsen, wak, kluunplaats, brug en koek en zopie. Alle deelnemende kinderen krijgen voor deze prestatie een Elfstedenkruisje uitgereikt.

Informatieavond 4 oktober 2017

Wil je meer weten over jeugdschaatsen? Op woensdag 4 oktober 2017 organiseert STG Geestmerambacht voor alle ouders en/of verzorgers, van 19:30 tot 20:30 uur, een informatieavond bij Otto’s Kantoorcentrum, Broeker Werf 14 in Broek op Langedijk.

Bezoek de website www.stggeestmerambacht.nl/jeugdschaatsen voor aanvullende informatie en het inschrijfformulier, of neem contact op via een mail naar jeugdschaatsenlangedijk@hotmail.com.