LANGEDIJK – Een prachtig affiche komende zondag. Op sportpark ‘Voorwaarts’ neemt LSVV het op tegen koploper FC Uitgeest. Meerdere keren werd bewezen hoe mooi deze confrontatie kan zijn.

LSVV wist afgelopen zondag een schitterende prestatie neer te zetten door de Kennemers met 1-4 te verslaan. Pas in het laatste kwartier wisten de Langedijkers de vier doelpunten te maken. Waar Rob ter Burg de gelijkmaker scoorde, wist verdediger Mike Molenaar de 1-2 te maken. Jacco Paauw, veelal de motor op het middenveld maar eigenlijk nooit scorend, wist twee doelpunten te maken.

FC Uitgeest zou in actie komen tegen Kolping Boys, maar deze topper werd afgelast. Uitgeest verloor dit seizoen nog niet, wel speelde de ploeg driemaal gelijk. Met 33 punten staat de ploeg er goed voor. Momenteel is de voorsprong op de nummer twee West Frisia één punt, al heeft Uitgeest een wedstrijd minder gespeeld.

LSVV staat op de vijfde positie, maar mocht Kolping Boys het inhaalduel winnen dan staan de Langedijkers weer op de zesde positie. LSVV heeft nog maar één punt achterstand op de nummer drie Zilvermeeuwen.

Voor beiden ploegen is de komende periode erg belangrijk. LSVV speelt na de wedstrijd tegen FC Uitgeest tegen de Foresters, en de nummer drie Zilvermeeuwen. Voor FC Uitgeest is het belangrijk om punten te pakken en de koppositie vast te houden. West Frisia is ook in vorm waardoor een misstap funest kan zijn. FC Uitgeest speelt na de wedstrijd in Langedijk tegen Alkmaarsche Boys en Zaanlandia.

LSVV – FC Uitgeest stond vijfmaal eerder op het programma. LSVV wist eenmaal te winnen, welke behaald werd in het seizoen 2008/2009. Een 3-2 eindstand volstond om de drie punten te pakken. FC Uitgeest won tweemaal. In 2000/2001 won het met 1-2, en twee seizoenen geleden won de ploeg met 0-5. Vorig seizoen eindigde het duel in 0-0.

Als LSVV wil winnen zal het de aanvallers Lester Half en Jorn Brouwer moeten zien af te stoppen. Beiden spelers scoorden tien keer. FC Uitgeest scoorde tot dusver 31 keer in de competitie waardoor ruim zestig procent van de doelpunten werden gemaakt door Half en Brouwer. Een sterk percentage voor de jonge aanvallers.

Bij LSVV keert Toine Merk weer terug. Na een vakantie in de Filipijnen is de snelle en doeltreffende aanvaller terug in Nederland en kan zo de clubkleuren van LSVV verdedigen. Met zeven treffers is Merk de topscoorder van de Langedijkers.