MARKEN  – Drie minuten blessuretijd had geen probleem geweest voor BOL, maar in de vierde minuut van de extra tijd zorgde Marken voor de 4-4. Een absolute domper voor de Langedijkers.

In de zaterdag tweede klasse A startte BOL tegen Marken met een sterke opstelling. De drie meest scorende spelers, te weten Jelte van der Wal, Martijn Ton en Sietze Brandsma stonden in de basiself van coach Bart Hoogland. Dat de drie doeltreffende spelers meespeelden was te zien in de eindstand. Bij Marken speelden Jeffrey Veerman, met twaalf doelpunten topscoorder van zijn ploeg, begon op de bank.

Desondanks duurde het ruim een half uur voor het eerste doelpunt viel. Scheidsrechter Westland besloot Stephan Plat geel te geven voor diens overtreding en BOL een penalty toe te kennen. Wie anders dan Sietze Brandsma schoot vanaf elf meter raak achter Marken doelman Willems, 0-1. De voorsprong werd niet lang in stand gehouden, aangezien de bal vier minuten later aan de andere kant op de penalty stip lag. Aanvaller Giele wist deze te benutten en de stand zes minuten voor rust naar een 1-1 gelijke stand te brengen.

Nog voor rust zorgde BOL voor een nieuwe voorsprong. Jelte van der Wal schoot BOL naar een  1-2 voorsprong. Ditmaal wisten de Langedijkers de voorsprong wél mee te nemen naar de kleedkamers.

In de tweede helft viel er sneller te juichen, en opnieuw was het de thuisploeg die de stand weer op gelijke hoogte bracht. Topscoorder Jeffrey Veerman, dit seizoen al goed voor twaalf doelpunten, wist met een prachtig schot de 2-2 te maken

Na 65 minuten voetbal kwam BOL voor de derde keer op voorsprong. Jelte van der Wal wist met zijn tweede treffer een nieuwe voorsprong te pakken met de Langedijkse ploeg waar hij bezig is aan zijn eerste seizoen. Vd Wal speelt in de afgelopen zes seizoenen vijf jaar bij BCV en één jaar bij Bergum.

Dertien minuten voor tijd wist ook Jeffrey Veerman zijn tweede treffer van de avond te maken. Met een prachtige knal bracht hij de 3-3 op het scorebord. Maar ook die stand bleef niet op het scorebord staan in Marken.

In de laatste tien minuten was het weer raak voor BOL. Sietze Brandsma wist negen minuten voor tijd de 3-4 te maken. Met zijn doelpunt leken de Langedijkers af te stevenen op een overwinning, maar ook de vierde voorsprong kon niet worden vastgehouden.

Rene Commandeur wist in de 94e minuut de bal prachtig te raken waarmee Xander Snoek voor de vierde keer op rij werd gepasseerd.

Het is niet de eerste keer dat Marken – BOL in een doelpuntenfestijn resulteerde. Drie seizoenen geleden kwamen beiden ploegen voor de eerste keer tegen elkaar in actie. Marken wist de ontmoeting met 6-2 overtuigend naar zich toe te trekken. Het seizoen daarna wist Marken een keurige 6-4 overwinning te boeken.