Langedijk - Het was weer een ouderwets kampioenschap vol spanning en plezier, met veel succes en ook teleurstellingen. Zoals het hoort bij een goed kampioenschap! 

Op 24, 25 en 26 november 2016 waren in Café de Schelvis te Zuid-Scharwoude de jaarlijkse Kolfkampioenschappen- Heren.

De organisatie was prima en de resultaten waren ook erg goed! Bij de eerste 12 plaatsen waren 6 mensen van de Kolfclub Gezellig Samenzijn, waarvan 3 winnaars! De eerste winnaar was

Detlef Redeker. Hij speelde een van zijn beste wedstrijden. Evenals vorig jaar behaalde hij het kampioenschap met het onwaarschijnlijke puntentotaal van 170!

Detlef is een fenomeen op de kolfbaan, mij viel vooral de rust op die hij onder alle omstandigheden bewaart. Iets wat anderen juist veel moeite kost.

Een tweede fenomeen was deze keer Luc Slippens! Hij werd na barrage 2e in de algemene rangschikking en winnaar in de tweede klasse! Op zijn leeftijd (die met een 8 begint!) een prestatie van formaat!

De derde winnaar is ook al een fenomeen. Dirk Swart kolft nog maar een betrekkelijk korte tijd en werd 5e in de algemene rangschikking en winnaar in de 3e klasse! Een natuurtalent!

En dan Jack van Kleef! Hij begon op een prachtige tweede plaats met een score van maar liefst 111, waarvan in de eerste serie de score pas op 59 stopte! Hij zou dus wel eerste of tweede worden was de verwachting op de totoformuliertjes. Maar hem overkwam de pech die regelmatig in een finale voorkomt: 'een kasbal' die de paal op één of twee millimeter mist.

Hij stond dus zijn tweede plaats edelmoedig af aan ploeggenoot Luc.

Al met al een kampioenschap waar we met grote tevredenheid op kunnen terugkijken.

Volgend jaar zullen de Kolfkampioenschappen in Celavie te Oudkarspel plaatsvinden.