LANGEDIJK - Op 17 en 18 februari is weer het door schaakvereniging Schaakmat georganiseerde Langedijker Koolschaaktoernooi in Café de Schelvis te Zuid Scharwoude gehouden.

Dit steeds weer gezellige en sfeervolle toernooi werd vrijdagavond door de Rabobank ambassadrice Afra van Lierop geopend. Zij verrichten de openingszetten in de partij van André Beemsterboer tegen Edwin Groenveld.

In de hoofdgroep werd er door 15 deelnemers gestreden om de Wim Kaan Bokaal. Een groep van 4 spelers vormde hier uiteindelijk de kopgroep, waarna na de laatste ronde er twee deelnemers gelijk bovenaan eindigden, nl Arjen van Verseveld en Chris Brinkhuis.

Om de winnaar vast te stellen is er een barrage gehouden, die uiteindelijk door Chris in zijn voordeel werd beslist. In groep 2 werd er door 18 deelnemers gestreden voor promotie naar groep 1.

Winnaar in deze groep is uiteindelijk Julian de Boer geworden, die een half punt meer scoorde dan zijn zus Marit de Boer. Als intermezzo werd er zaterdagmiddag ook weer een snelschaak toernooi gehouden.

Dertig deelnemers speelden in partijen met 5 minuten speeltijd om de eer. De uiteindelijke finale werd gespeeld tussen Arjen van Verseveld en Siem van Vliet, waarbij Arjen het snel schaak kampioenschap op zijn naam wist te schrijven.

Marit de Boer en Joost Goedbloed speelden gelijktijdig voor de derde en vierde plaats.Deze partij is door Marit gewonnen, die daarmee als derde in het snel schaak toernooi eindigde.