Op 18 maart was het zover. … Daphne van Domselaar (15) uit Oudkarspel speelde in België haar eerste interland voor het nationaal damesvoetbalteam KNVB ‘Oranje onder 15’.

Daphne  verdedigd normaalgesproken met veel succes het doel  bij haar eigen team jongens C1 bij LSVV.   Weerstand is ze daardoor wel gewend, maar als international uitkomen voor je eigen land maakt het toch net wat spannender.

Nadat de teams eerst vol trots het volkslied hadden gezongen mocht Daphne de 1e helft het doel verdedigen.  Na en onrustig begin van de wedstrijd en wat spannende moment voor het doel begon Oranje steeds beter te spelen en creëerde uiteindelijk de meeste kansen.  Het duurde echter tot in de tweede helft voordat de beslissing viel.  Het doel bleef schoon en  Oranje won de wedstrijd van Belgie met  0-1.

Een fantastische ervaring voor de meiden. Weer een klein stapje dichter bij het verwezenlijken van hun droom ooit in Oranje te mogen spelen op een WK of EK.

Het is nog een lange weg maar met de juiste instelling en inspanning..wie weet komen de dromen uit

De prestaties van Daphnezijn niet onopgemerkt gebleven bij haar eigen club in Langedijk. De jeugdcommissie van LSVV heeft haar daarom afgelopen zondag  gehuldigd  bij de wedstrijd van LSVV 1.

De woorden van de voorzitter gaven blijk van trots toen hij vertelde dat Daphne met haar prestatie geschiedenis heeft geschreven voor de club door als eerste speler van LSVV een interland te spelen voor Oranje.

Komende maanden zal het team Oranje onder 15 nog enkele interlands spelen. Wanneer  Daphne  op niveau blijft presteren mag ze nog mee naar een toernooi in Duitsland en Engeland.

Als het aan haar ligt zal ze meedoen!!

Nieuwsitems:http://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/oranje-onder-15-oefent-in-en-tegen-belgie/

http://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/vanmiddag-oefenwedstrijd-oranje-onder-15/