LANGEDIJK - Deze week worden de wedstrijden in de eerste ronde van het KNVB districtsbekertoernooi West 1 gespeeld. 142 teams strijden bij een plek voor de volgende ronde. Terwijl er nog verschillende teams in actie moeten komen en mogen strijden voor een plek bij de laatste 71 teams, gaat het vizier voorzichtig al op de loting voor de tweede ronde, welke deze keer bij LSVV uit Noord-Scharwoude zal plaatsvinden.

LSVV is zelf één van de teams die in de koker zit bij de loting voor ronde twee. De formatie van coach Rob Klanker wist afgelopen woensdagavond vrij gemakkelijk te winnen bij Hellas Sport. De 0-6 overwinning betekende voor de Langedijkers dat zij dus verder mogen in het bekertoernooi. Daarnaast zijn er al verschillende ploegen in de regio die zich hebben geplaatst, terwijl vanavond de laatste duels gespeeld zullen worden.

De volgende teams hebben zich al geplaatst:
Langedijk: LSVV
Alkmaar: AFC'34, CSV Jong Holland
Schagen: Winkel
Hoorn: Zwaluwen'30, HSV Sport 1889
West Friesland: de Blokkers, sc Dynamo
Purmerend: Purmersteijn(zat),
Volendam: RKAV Volendam, Monnickendam
*** Vanavond spelen er nog verschillende ploegen uit de bovenstaande regio's.

Komende woensdagavond vindt bij LSVV dus de loting plaats. Vanaf 20.00 uur zal bekend worden welke mooie wedstrijden in de tweede ronde op het programma staan, en wie zich mag opmaken voor een zware tegenstander. In de tweede ronde worden er 35 wedstrijden gespeeld, en is er één team uitgeloot. Tevens wordt er geloot voor de derde ronde, welke bestaat uit een tussenronde van vier wedstrijden. Na deze ronde blijven er nog 32 teams over die na de winterstop verder strijden richting de eindstreep.