LANGEDIJK - LSVV is nog altijd in de race voor een plek in de nacompetitie. De ploeg van scheidend coach Sem Wokke wist een 3-2 overwinning te boeken op Alkmaarsche Boys. Het duel, dat op zaterdagavond werd gespeeld, trok overigens teleurstellend weinig toeschouwers.

In blessuretijd werd Danny Konijn naar de kant gehaald. Het kan toch wel een publiekswissel worden genoemd, want na een kwartier had hij al twee doelpunten gemaakt. De eerste viel na één minuut. De spits wist uit een corner vrij in te koppen. Ook de tweede treffer werd met het hoofd gemaakt. Een opmerkelijk doelpunt, want doelman Dennis Pluijmers schatte de bal verkeerd in. “Het was een fout van onze doelman” erkende coach Mats Blokdijk ook na afloop. Danny Konijn was logischerwijs wel blij met de treffer; “De voorzet van Toine Merk was net te hoog, dus ik kon niet met kracht koppen, maar hij moest op doel” vertelt de spits met een terechte glimlach.

Ook de Alkmaarders kregen mogelijkheden, zo was de ploeg uit Overdie via een vrije trap en enkele corners gevaarlijk voor het Langedijkse doel, maar tot doelpunten leidde dit niet. Gelukkig wisten de Alkmaarders vlak voor rust toch te scoren. Stefan van Wort haalde van afstand uit, en via een Langedijks been vloog de bal langs Dave Stet tegen de touwen.

Genadeklap blijft uit

Toen Danny Havermans tien minuten na rust de bal in de linkerhoek schoot leek het duel beslist. Temeer omdat de thuisploeg de kansen kreeg om de genadeklap te geven. Danny Konijn zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden, en een schot van Danny Havermans werd geblokt. Zo slaagde LSVV er niet in om de 4-1 te maken en zo de genadeklap aan Alkmaarsche Boys uit te delen.

Om kans te maken op een positief resultaat moest de bezoekende ploeg snel tot scoren komen, maar de aansluitingstreffer viel pas twee minuten voor tijd. De Heerhugowaardse scheidsrechter Schipper kende Alkmaarsche Boys een penalty toe, na een twijfelachtige overtreding van Maik den Iseger. Robert Schutz benutte de strafschop feilloos, waarna de Boys aandrongen op de gelijkmaker. De grootste kans was in de 92e minuut, maar Danny Havermans keerde de inzet op de lijn. Zo bleef de 3-3 uit en pakte LSVV de volle buit.

“Qua kansen verdient LSVV de overwinning, maar gezien het veldspel geeft de uitslag een vertekend beeld” blikte coach Blokdijk terug. Zo is ook de laatste kans op het zogeheten ‘toetje’ verkeken voor de Alkmaarsche formatie; “Alleen nog de derby’s tegen Kolping Boys en de Foresters, maar na vanavond is het klaar in de strijd om de derde plek en de derde periode” is de oefenmeester realistisch.

Ondanks dat er niets meer op het spel staat, laat Alkmaarsche Boys de teugels niet vieren; “Absoluut niet, we gaan het de tegenstanders moeilijk maken” besluit Blokdijk.

LSVV: Stet. Den Iseger, Emmerik, R.Molenaar, M.Molenaar. Paauw, Havermans, Kansen. Brinkkemper(GJ Molenaar/75), Konijn(Vd Leeden/90+2), Merk(Soemers/79).

Alkmaarsche Boys: Pluijmers. Koeleman, de Wit, Piek, Duivenman(Vd Berg/70). Schutz, v. Wort, Hartog(Kooge/63). Ezhar(Brandsma/46), Mullen, Hofkamp.