LANGEDIJK – In Langedijk boekte LSVV haar eerste overwinning in de eerste klasse. Twee klassen lager speelde SV Vrone gelijk.

LSVV – Hoofddorp 3-0
Op eigen veld is LSVV erin geslaagd om de eerste punten van het seizoen te pakken. Tegen Hoofddorp won de formatie van coach Rob Klanker met 3-0, wat een hoop vreugde bezorgde bij de Langedijkers, “Heerlijk gevoel. Belangrijke punten, want nu zijn we echt gestart in de eerste klasse. Het was even wennen” vertelt Danny Konijn, met twee doelpunten belangrijk in deze wedstrijd.

Naast een belangrijk resultaat was het ook een overtuigend resultaat, “Het was zeker overtuigend. In de eerste helft viel de bal net niet goed, maar de tweede helft wel en waren we scherp voor het doel. Voetballend waren we beter en we zette ze goed vast vanaf de eerste minuut” blikt de aanvaller terug. Bij de 1-0 was het Toine Merk die de bal kon terugleggen naar Konijn die vervolgens raak schoot. Bij de tweede treffer was Danny Konijn alert bij een voorzet van Kevin van Cleef, 2-0.

De definitieve beslissing viel via Daan Brinkkemper, die een voorzet van middenvelder Boy Kansen kon intikken. “Danny Duijs pakte rood, na een harde sliding raakte hij per ongeluk zijn tegenstander hard” blikt de aanvaller terug. Met twee doelpunten dus belangrijk voor zijn ploeg, “heerlijk, ik wachtte op de kansen in de zestien en vandaag kreeg ik ze. Dan ben ik op mijn sterkst” besluit Konijn.

SV Vrone – Vitesse’22 3-3
In Sint Pancras eindigde het treffen tussen SV Vrone en Vitesse’22 in een remise. “Op basis van de tweede helft terecht gelijkspel” concludeert Vrone aanvaller Dennis Konijn. “In de eerste 25 minuten waren wij absoluut de bovenliggende partij. We kwamen terecht op een 2-0 voorsprong door goals van mij en van Wout Adams. Daarna kwam Vitesse’22 dichterbij door de 2-1 te maken. Heel snel daarna maakte ik de 3-1” blikt Konijn terug.

Na die 3-1 ging het echter mis voor de thuisploeg, “Toen hadden we de wedstrijd moeten controleren, maar kwam Vitesse nog in de eerste helft op gelijke hoogte door twee persoonlijke fouten van onze kant. Tweede helft ging het tempo naar beneden en waren er van beiden kanten geen serieuze kansen meer” zag Dennis Konijn.