HEILOO - LSVV heeft op bezoek bij de Foresters een belangrijke overwinning behaald. Na een 1-0 ruststand won de ploeg van coach Sem Wokke met 3-1.

LSVV is de laatste weken dichter bij de top vijf gekomen. De bovenste twee ploegen hebben een straatlengte voorsprong op de rest waardoor LSVV zich met drie andere ploegen zal mengen in de strijd om de derde plaats. LSVV heeft in dit weekend uitstekende zaken gedaan.

Na een half uur kwam de Foresters op een 1-0 voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd door Mike de Lange binnen geschoven. Die voorsprong werd voor rust niet meer uit handen gegeven door de laagvlieger.

Toine Merk belangrijk
In het tweede bedrijf duurde het erg lang voor er verandering kwam in de tussenstand. Twintig minuten voor tijd kwamen de Langedijkers pas op 1-1. Toine Merk wist een afgeslagen bal laag in de hoek te volleren. De 2-1, die zo’n vijf minuten later viel, kwam voort uit een vrije trap vanaf de rechterkant. De vrije trap werd door Rob ter Burg in het doel gefrommeld.

De beslissende 1-3 werd gemaakt door Toine Merk. De aanvaller kwam vanaf de middenlijn met een solo gevaarlijk richting het doel van de Foresters. Vervolgens besloot hij zelf uit te halen en zag zijn inzet hard in het dak van het doel belanden waarmee de wedstrijd in Langedijks voordeel was beslist.

Vijf minuten voor tijd moest Mike Molenaar geblesseerd naar de kant. Molenaar speelde als linksback en deed dit met succes.

Doordat Zilvermeeuwen gelijkspeelde, en Kolping Boys verloor, klimt LSVV naar de derde plaats op de ranglijst. De voorsprong op de nummer vier is één punt.

Tegenstander de Foresters staat er slecht voor. Met zestien punten staat de ploeg inmiddels drie punten achter op de veilige tiende positie. De achterstand op de nacompetitie plaatsen is met respectievelijk één en twee punten nog dragelijk. Na de degradatie uit de eerste klasse moet de ploeg waken voor een nieuwe degradatie.

LSVV speelt komende zondag op bezoek bij de Blokkers. Bij een overwinning kan LSVV een dienst bewijzen aan de Foresters, dat zelf op bezoek gaat bij hekkensluiter ZAP.