LANGEDIJK – LSVV speelt komende zondag in de districtsbeker West 1 tegen de Zouaven. Beiden ploegen komen uit in de zondag tweede klasse A en treffen elkaar dus ook in het bekertoernooi.

LSVV kent een prima bekertoernooi. In de poulefase wist het tweede te worden achter Kolping Boys. In die poule zaten eersteklassers Fortuna Wormerveer en Zwaluwen’30, maar LSVV wist deze ploegen achter zich te houden. In de eerste ronde wist LSVV een doelpuntrijk duel te winnen. Thuis tegen derdeklasser Kleine Sluis eindigde het duel in een 5-3 overwinning voor de formatie van Sem Wokke.

In de tweede ronde werd Diemen met 3-2 verslagen. De Langedijkers mochten in de tussenronde aantreden tegen het Amsterdamse AGB. Na lang 0-0 kreeg AGB de kans om een kwartier voor tijd de score te openen vanaf elf meter, maar Dave Stet wist de strafschop te keren. In de penalty reeks kon Dave Stet zich opnieuw profileren, en aangezien LSVV de penalty’s goed nam won de ploeg ook deze ronde en bekerde het door.

In de loting op tien januari werd LSVV gekoppeld aan de Zouaven uit Grootebroek. Geen onbekende. De ploeg van coach Pim Kaagman degradeerde de afgelopen twee seizoenen en speelt dit seizoen eveneens in de tweede klasse A. Eerder dit seizoen eindigde LSVV – de Zouaven in een 3-3 gelijkspel. In dat duel scoorde Emanuel Davies tweemaal voor de bezoekers, en wist Alpha Kashama ook een doelpunt op zijn naam te zetten. Namens de thuisploeg scoorde Daan Brinkkemper, Toine Merk en Gert-Jan Molenaar.

Komende zondag wacht dus een nieuwe ontmoeting tussen beiden ploegen. LSVV staat met twintig punten op de zesde plaats en heeft de aansluiting met de bovenste twee plaatsen verloren. Het verschil bedraagt respectievelijk negen en dertien punten. De Zouaven heeft vijf punten minder dan LSVV en bezet momenteel de achtste positie.

Een ding hebben beiden ploegen gemeen. Ze nemen na dit seizoen afscheid van de huidige hoofdtrainer. Bij LSVV heeft Sem Wokke besloten dat het na drie jaar LSVV tijd is voor een nieuwe uitdaging. De coach keert bij ZAP terug als hoofdtrainer. Wokke was tussen 2009 en 2012 drie jaar hoofdtrainer bij de ploeg uit Breezand. Rob Klanker is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer bij LSVV.

Bij de Zouaven is Pim Kaagman bezig aan zijn laatste seizoen. Ook Kaagman heeft er na dit seizoen drie jaar opzitten bij de ploeg uit Grootebroek. Waar zijn volgende uitdaging ligt is onbekend.  De Zouaven heeft in Johan Rutz een opvolger gevonden.

Komende zondag dus het bekerduel op Sportpark Voorwaarts. Het duel staat onder leiding van Dhr. Reingoud uit Amsterdam. LSVV – de Zouaven begint om 14.00 uur.