HEILOO - LSVV lijkt de titel terecht uit hun hoofd hebben gezet. De ploeg staat te ver achter om daar nog kans op te maken. De ploeg wil zich richten op de nacompetitie en wedstrijd voor wedstrijd dichterbij te komen, te beginnen met het inhaalduel tegen de Foresters.

LSVV is sinds kort uitgespeeld in de strijd om het kampioenschap. Dat de titel niet meer haalbaar is voor LSVV betekent niet dat zij nergens meer voor willen strijden dit seizoen. `Wat ons betreft hoop ik op een periodetitel”.

LSVV zou drie weken geleden op bezoek gaan in Heiloo bij de Foresters, maar door de algehele afgelasting ging het duel toen niet door. Komend weekend staat het duel wederom op het programma.

“Er in deze klasse geen zwakke ploegen waardoor we iedere wedstrijd vol aan de bak moeten en daardoor zijn we tegen onnodig puntverlies aan gelopen” gaf aanvoerder Rob ter Burg drie weken geleden al aan in aanloop naar het treffen met de ploeg uit Heiloo.

Het doel voor de wedstrijden de rest van dit seizoen is duidelijk; “We moeten er voor zorgen dat we blijven meedoen om een periodetitel. Dan speel je tot op het laatst nog ergens voor. Hopelijk blijft iedereen een beetje blessurevrij en dan weet ik zeker dat wij een ploeg hebben die daarvoor in aanmerking komt” is Rob ter Burg vol vertrouwen voor een mooi slot van de competitie.

De Foresters verloor eerder dit seizoen met 2-0 in Langedijk. Toine Merk opende in dat duel de score. De bevrijdende 2-0 viel in de slotfase door Mark Soemers die vanaf eigen helft raak schoot.

Laagvlieger
De Foresters degradeerde vorig seizoen na drie jaar uit de eerste klasse. Ook dit seizoen verkeert de formatie van David Zonneveld in zwaar weer. Met zestien punten heeft de ploeg weinig om over naar huis te schrijven. De ploeg staat twaalfde op de ranglijst en staat in punten gelijk met de Blokkers, de voorlaatste van de ranglijst.

De achterstand op de nummer tien is twee punten waardoor directe handhaving nog wel mogelijk is. Daarvoor moet het in de komende weken flink aan de bak, onder meer tegen LSVV.