LANGEDIJK - Zondag heeft LSVV de tweede wedstrijd tegen Zilvermeeuwen uit Uitgeest met 2-0 gewonnen. 

Zondag was het dan eindelijk zover, LSVV en Zilvermeeuwen mochten strijden om promotie. Een week lang ging het bij de bakker, slager en Kaas! in Broek op Langedijk over niets anders dan deze eindstrijd.

Sportpark Voorwaarts stroomde vol en onder toeziend oog van circa 1.000 toeschouwers startte LSVV vol vuur. Een poging van 35 meter eindigde op de paal maar bleek slechts een inleiding van een sterke fase. Al in de 4e minuut deelde LSVV de eerste tik uit via Danny Konijn en niet lang hierna omspeelde Toine Merk de keeper om de 2-0 binnen te schieten. Zilvermeeuwen haalde alles uit de kast om een goal te forceren maar een solide verdediging en uitstekende sluitpost bleken een te grote sta-in-de-weg. Na het laatste fluitsignaal barste er een groot feest los, voor het eerst in 91 jaar viert LSVV promotie naar de 1e klasse zondag.

Alsof dit alles nog niet genoeg was speelde Rob ter Burg ook nog eens zijn laatste officiële duel: 'Het is hartverwarmend om te zien hoeveel moeite er is genomen om vandaag tot een succes te maken. We waren gretig en hadden allemaal hetzelfde doel, promoveren en daarmee geschiedenis schrijven. Niemand kan ons dit meer afpakken, kippenvel.' Rob werd breeduit geëerd door 'zijn jongens' en genoot zichtbaar. Ook Sem Wokke en Bertus Zwart zwaaide af en kregen een mooi ingelijst shirt ter ere van deze unieke prestatie.

Na een rondje op de 'platte kar' kon het feest echt beginnen. Verschillende spelers namen de microfoon ter hand, waaronder Daan Brinkkemper: 'Deze dag had alles in zich wat ik ervan gehoopt had, een uniek slot van een prachtig seizoen. Dan kan ik in de blijdschap nog weleens de microfoon opeisen en 4x duurder aanvragen. Ach, je promoveert maar een keer!'

Het was genieten, een team dat geschiedenis schrijft en een icoon dat na gister afzwaait. Een groot woord van dank aan iedereen die heeft meegewerkt aan dit succe