ASSENDELFT – Na de overwinning op Hoofddorp heeft LSVV op bezoek bij Assendelft wederom een klinkende zege behaald. Mede dankzij een opmerkelijke treffer van doelman Dave Stet eindigde het duel in 0-4.

Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden verliep het duel niet. “Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft begonnen we heel slecht” blikte Toine Merk terug. “Hun hadden de beste kansen”.

Waar het voor rust dus Assendelft was dat de overhand had, wist LSVV na rust de baas te zijn in het duel. “In de tweede helft begonnen we heel goed. Kai (Botman, red) speelde mij aan de zijlijn vrij zodat ik een actie naar binnen kon maken en vervolgens speelde ik hem terug op Kai die scoorde” blikte Merk terug op de openingstreffer. “De tweede treffer was wederom van Kai met een afstandsschot”.

Opmerkelijk doelpunt
Het derde doelpunt kan op zijn minst ‘opmerkelijk’ worden genoemd. Vanaf negentig meter was het LSVV doelman Dave Stet die de 3-0 binnenschoot. “Ik had de bal en liep er mee naar de rechterkant van mijn zestien meter gebied. Op de hoek ging ik de zestien meter uit en zag Toine Merk een loop actie maken. Ik wilde de bal achter de verdediging leggen, maar raakte de bal vol en hard. De keeper van de tegenpartij schatte de bal verkeerd in en had wat twijfel. Toen stuitte de bal vlak voor hun strafschopgebied over de keeper zo het doel in” blikte de doelman terug.

Het doelpunt leverde de nodige blijdschap op, ook bij Stet. “Super, nooit verwacht natuurlijk. Ik had wat geluk en lichtelijk wind mee. Daarnaast keek hun doelman vol in de zon. Maar dat maakt het niet minder bijzonder” vertelt Stet.

In de slotfase bepaalde Toine Merk de eindstand op 0-4. “We waren voetballend beter dan Assendelft. Volgende week moeten we er gewoon weer volle bak tegenaan gaan om punten te blijven pakken” besluit de aanvaller.

Na afloop van de klinkende zege was het doelpunt van Dave Stet onderwerp van gesprek. “Na de wedstrijd kwam een speler van Assendelft naar me toe en die vroeg of we niet konden ruilen van keeper” vertelt een lachende Stet. “Uiteraard als grap” licht de doelman toe.

“Ik kreeg van mijn teamgenoten een staande ovatie in de kleedkamer en ook bij aankomst in de LSVV kantine. “Dat waren wel mooie momenten” jubelt Stet.