HAARLEM – Op bezoek bij HFC EDO, vorig seizoen nog actief in de hoofdklasse, is LSVV er in geslaagd om een overwinning te boeken. De Langedijkers troffen met de Haarlemse opponent een concurrent, waardoor de ploeg van Rob Klanker met een goed gevoel de winterstop in kan, 0-1.

Voor LSVV is het een goed seizoen. De ploeg boekte tegen HFC EDO immers alweer de zesde overwinning. Het levert de ploeg een keurige zesde plaats op. “Het is in ieder geval knap om de andere ploegen zo ver onder je te houden” reageerde Rob Klanker na afloop. De Langedijkers hebben inmiddels een voorsprong van negen punten op de gevarenzone.

Met HFC EDO trof de ploeg een concurrent. Met negen punten kennen de Haarlemmers een moeizaam seizoen. Afgelopen zondag werd de ploeg door LSVV op de vijfde competitienederlaag geleden. “Zij kregen voor rust twee mogelijkheden, meer niet” zag Klanker. “Zij hadden wel veel balbezit, al was dat op eigen helft” vervolgt de oefenmeester. In de problemen kwam LSVV dus maar weinig. “We hebben voor rust vijf of tien minuten onder druk gestaan”

In het eerste bedrijf leek LSVV de voorsprong in te nemen, maar de grensrechter keurde het doelpunt af. Volgens Klanker was er de nodige twijfel over de beslissing. “Na rust was het een meer open duel”.

In dat ‘open duel’ wisten de Langedijkers twintig minuten voor tijd de ban te breken. Uit een corner stuitte LSVV tot twee keer toe op de doelman van EDO, maar in derde instantie wist Danny Konijn de bal hoog in de verre hoek te schieten. “Het was een belangrijk doelpunt, heerlijk natuurlijk om hem te maken” blikte Konijn na afloop terug. “Een echte spitsengoal”.

Counteren
Doordat HFC EDO vooral de lange bal hanteerde, kon LSVV veel counteren. De sluitpost van de thuisploeg bleek echter een sta-in-de-weg, en de lat voorkwam ook een tweede treffer. Doordat de Haarlemse equipe de stand niet gelijk kon trekken, keerde de ploeg van Klanker met de drie punten terug naar Langedijk.

Met een zesde plaats kan de promovendus comfortabel toeleven naar de tweede seizoenshelft. “We draaien zeker boven verwachting. We werden vierde in de tweede klasse en dan nu bovenaan in de tweede periode, los van de nummer twee” besluit Konijn.

HFC EDO – LSVV 0-1 (0-0)
70. 0-1 Danny Konijn

De volgende duels werden afgelast:
DTS – ZAP
VIOS W – SV Vrone