LANGEDIJK – Op het eigen sportpark ‘Voorwaarts’ heeft LSVV een 2-1 overwinning geboekt in de tweede ronde van het KNVB districtsbekertoernooi. Tegen Roda’46 werd het een nipte overwinning, al had LSVV kans op meer.

Net zoals in de vorige ronde trof LSVV een derdeklasser. Aangezien LSVV twee klassen hoger acteert, kon coach Klanker enkele vaste krachten rust gunnen. “We speelden niet met de basiself, we misten vier basisspelers (den Iseger, van Cleef, Brinkkemper en Molenaar) dus wat spelers die vaak met het tweede elftal meedoen kregen nu een kans” aldus Kai Botman, middenvelder bij de Langedijkers.

Botman zag geen grootse wedstrijd, “het was van onze kant een matige wedstrijd, al hadden we wel genoeg kansen om een ruime overwinning te boeken”. Één van de kansen werd door Kai Botman benut, wat in de negende minuut zorgde voor de 1-0. In het tweede bedrijf slaagde Botman erin om wederom tot scoren te komen. Het is niet de eerste keer dat de de middenvelder doelpunten weet te maken voor zijn ploeg. Het is een teken dat de speler die afgelopen zomer overkwam van VIOS W zijn draai snel lijkt te hebben gevonden.”Ik scoorde tweemaal, en het gaat me tot nu toe goed af bij LSVV, maar het kan nog beter. De wedstrijden die we verloren gaven we namelijk in weinig tijd weg, dus meer concentratie”.

LSVV heeft zich door de zege op Roda’46, die door een tegendoelpunt van Danny Post eindigde in 2-1, geplaatst voor de volgende bekerronde. Doordat de ploeg in de tussenronde niet in actie komt, stroomt de ploeg direct door naar de vierde ronde, welke in januari gespeeld zal worden. Voor dat die ronde op het programma staat, kan de Langedijkse formatie zich eerst opmaken voor belangrijke competitiewedstrijden. “Wat betreft mijn verwachtingen de komende weken; volgende week moeten we winnen van SV Hillegom, aangezien we de laatste twee competitiewedstrijden hebben verloren. Ik verwacht een overwinning op Hillegom”

Het volgende duel werd vanwege de regenval afgelast:

SV Vrone – HFC EDO